- Дата и час: 23 Ное 2024, 16:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
|
|
Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
Половината сигурно четат, а другата половина сигурно вдигат мизата /като чета писанията по темата/!
- boba
Ами да, май няма друго обяснение, да му мислят останалите дето нито четат, нито могат да вдигат мизата:))) Днес ВАС трябвяше да гледа делото по жалбата на Съвета на нотариусите. Ако някой има информация за хода й и жиелание да я сподели, в очакване сме...
- 5678
Върховният административен съд (ВАС) отложи делото на петима нотариуси и Съвета на нотариусите срещу конкурса за нови назначения в гилдията. Магистратите заявиха, че ще се съвещават допълнително, за да решат дали въобще да разглеждат жалбите.
Съветът настоява ВАС да отмени заповедта на правосъдния министър Антон Станков за насрочване на конкурса, защото не е ясно от какви критерии се е ръководил, за да определи, че има 307 свободни бройки в страната. По закон на всеки 10 хил. жители трябва да има един нотариус. Адвокатът на сдружението на гилдията Богданова заяви, че единствените официални данни за населението са от последното преброяване през март 2001 г., а министърът се е позовал на статистика от декември 2002 г. Според юриста, ако се сравнят двете числа, излиза, че населението е нараснало с 40% за една година. Богданова поиска съдът да спре конкурса, насрочен за 10 май. Според нея магистратите няма да успеят да решат делото дотогава и ако след провеждането на изпита го обявят за незаконен, ще последват жалби на кандидатите за нотариуси. Другите жалбоподатели пък настояха ВАС да отмени изпита в Бургас, Берковица и Елин Пелин, където работят. Съдът отказа да прекрати конкурса, защото от него няма да последват вреди за нотариусите.
Юрисконсултите на правосъдното министерство заявиха, че ВАС трябва да прекрати делото, защото жалбата на Съвета на нотариусите е недопустима. Аргументът им е, че е била подадена преди заповедта за конкурса да е обнародвана в Държавен вестник. Прокурорът по делото Огнян Атанасов също заяви, че нотариусите нямат право да обжалват заповедта на Станков. "Тя не е приумица на министъра, а е негово задължение по закон", твърди Атанасов.
Съветът настоява ВАС да отмени заповедта на правосъдния министър Антон Станков за насрочване на конкурса, защото не е ясно от какви критерии се е ръководил, за да определи, че има 307 свободни бройки в страната. По закон на всеки 10 хил. жители трябва да има един нотариус. Адвокатът на сдружението на гилдията Богданова заяви, че единствените официални данни за населението са от последното преброяване през март 2001 г., а министърът се е позовал на статистика от декември 2002 г. Според юриста, ако се сравнят двете числа, излиза, че населението е нараснало с 40% за една година. Богданова поиска съдът да спре конкурса, насрочен за 10 май. Според нея магистратите няма да успеят да решат делото дотогава и ако след провеждането на изпита го обявят за незаконен, ще последват жалби на кандидатите за нотариуси. Другите жалбоподатели пък настояха ВАС да отмени изпита в Бургас, Берковица и Елин Пелин, където работят. Съдът отказа да прекрати конкурса, защото от него няма да последват вреди за нотариусите.
Юрисконсултите на правосъдното министерство заявиха, че ВАС трябва да прекрати делото, защото жалбата на Съвета на нотариусите е недопустима. Аргументът им е, че е била подадена преди заповедта за конкурса да е обнародвана в Държавен вестник. Прокурорът по делото Огнян Атанасов също заяви, че нотариусите нямат право да обжалват заповедта на Станков. "Тя не е приумица на министъра, а е негово задължение по закон", твърди Атанасов.
- the best
1. Човекът от министерството, който отговаря за конкурса (на мястото на Лилия Симеонова) иска 40 000 лв, за да даде ден преди изпита казуса на този, коийто плати, съответно той ще разполага с малко по-малко от 24 часа, за да си го реши...., за устния изпит отделно се плаща!
2. Камарата на следователите е решила да не праща представител на изпита на 10 май, а това означава, че конкурса, ако го има изобщо, ще е незаконен!
Тези две неща ми каза един нотариус, ако ме е излъгал и аз ви лъжа:-((((
2. Камарата на следователите е решила да не праща представител на изпита на 10 май, а това означава, че конкурса, ако го има изобщо, ще е незаконен!
Тези две неща ми каза един нотариус, ако ме е излъгал и аз ви лъжа:-((((
- уж знаещ
Не мислете ли, че 40 000 лв. за казуса е малко множко?! Имам предвид, че на повечето места цената варира от 20-30 000 лв. за назначение, а тук говорите за 40 и то без никакви гаранции! Не знам, не ми звучи много сериозно!
- 123456
Не се тюхкайте колеги за казуса- ще Ви го публикувам в събота-08.05.2004 г. ,
та който иска да си го решава -вместо да пие руйно вино и да хапва агнешко.....
и.......................и да решите 100 % казуса и да ми пишете академични темички...................пак ще Ви порежат..............е 60-70 човека ще трябва и за втори тур.....
та който иска да си го решава -вместо да пие руйно вино и да хапва агнешко.....
и.......................и да решите 100 % казуса и да ми пишете академични темички...................пак ще Ви порежат..............е 60-70 човека ще трябва и за втори тур.....
- младежа
Защо мислиш така или не мислиш, а само създаваш паника. Моя колежка тази седмица спечели конкурс за съдия по вписванията, защото беше упорита и се яви на писмения и на устния изпит. Всички я отказваха, даже един колега каза, че мястото е предварително заето. Тя още не може да повярва и се обажда два пъти да пита - отговориха й, че е тя и че документите й ще се внесат другата седмица за подпис от министъра.
- boba
e nemalo e na4in, no ako se e otkazala,
nashia 4ovek 6te6e da e :)))))))))))0 ni6to - po ubavo mestence mu namerihme ;)
- nekoj
Колеги, от 100 % сигурен източник разбрах , че Нотариалната камара е дала хора за комисията по конкурса , така ,че "споко".................колкото до жалбичките ........
"Кучетата си лаят - кервана си върви" по А.П.Чехов
Който има пари да хвърля...............Всичко ще се реши на вторият тур, там е наддаването.
"Кучетата си лаят - кервана си върви" по А.П.Чехов
Който има пари да хвърля...............Всичко ще се реши на вторият тур, там е наддаването.
- младежа
конкурса ще се проведе в сграда на МП ,някой има ли информация точно в коя зала
- donna2
- Потребител
ЗАЩО КОНКУРСЪТ ЩЕ Е В МП СЛЕД КАТО ОБЯВИХА ЗАЛИТЕ В НДК ?
ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ ЗАЩО ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО ДНЕС ВЪРХОВНИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД ПО ПОВОД НА НОТАРИАЛНИЯ КАНКУРС ?
ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ ЗАЩО ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО ДНЕС ВЪРХОВНИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД ПО ПОВОД НА НОТАРИАЛНИЯ КАНКУРС ?
- gabarko
благодаря ,намерих заповедта , има я на страницана на МП амо кой да гледа подробно
- donna2
- Потребител
За donna 2 : Опасявам се ,че на изпита ще си четеме така и казусите ,защото казват ,че изобщо нямало време за решаване
- gabarko
Колеги , има ли вече назначена комисия- кои са ; вярно ли е ,че назначените в нея двама нотариуси са споменали в Нот.камара - / съгласявайки се да са в комисията / ,че ще пишат на първия изпит само двойки - тъй като нямало процедура за обжалване?
- колежка
|
|