начало

Европейският съюз на съдебните служители подкрепи исканията на българското сдружение за промени в съдебния закон Европейският съюз на съдебните служители подкрепи исканията на българското сдружение за промени в съдебния закон

ADSL договор с VIVACOM

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ADSL договор с VIVACOM

Мнениеот nikiboy » 12 Сеп 2010, 21:12

Дали е редно в договора с Виваком за интернет, да не се опоменава минималната осигурена от доставчика скорост на услугата, а примерно "до 12 мегабита" ?
Не е ли малко противоречащо на ЗЗП ?
Защото по тази логика в пицарията пицата от 7.00лв би трябвало да е "до 500грама", ама тази вечер ги дават по 300 грама за тези пари :D
nikiboy
Потребител

Мнениеот nikodim77 » 13 Сеп 2010, 09:44

Привет на всички,
И аз като Никибой, съм си задавал същият въпрос. :roll: Е, не съм правил аналогия с пица зада не точа лиги... :P
Преди време се отказах от договор с тях заради подбъзикване с мен чрез така нареченеия „кредитен лимит” тогава бях абонат на услугата „Хармония”. "Не е истина", как беснеех, когато неможех да вляза дори в „лекса” поради тази скорост „ДО”
Тъй като съм прикаран на тясно предвид нуждата от нет, вероятно пак ще им ставам абонат, този път съм решил да искам индивидуално договаряне на част от ОУ. Основното ми искане ще бъде гарантиране някакъв минимум на интернет-скорост, който минимум да се спазва.
Иначе ми хареса това, което е направил todorst. Преди, няколко дена един приятел стана абонат на „виваком” и аз го посъветвах под ситния надпис да напише също ситно, „несъм запознат” и той взе, че го направи. Вече 5-6 ти ден, но никой не му се е обаждал по този повод. :wink:
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот Neli654 » 15 Сеп 2011, 22:40

Здравейте,
Аз съм поредния балък опарен от Виваком.Ползвам услугите им от много години БТК,Вивател сега и Виваком.
Имах си пакетче на Виваком Трио за 40 лв на месец с fix+mobi+net.Да ама не Започнаха едни сметки не е приказка.Отидох аз в един от техните магазини за справка.Предложиха ми друго Трио за преструкториране на пакета уж по малки такси.Е набиха ми и Тв в комплект.Изненадата ми дойде този месец фактура със стария пакет И тв .Сметка страшна.И се започна 123 оператор въпроси -отговори Защо.Защото от магазина не са пуснали договора за отразяване на промяната :roll: Но ТВ е включено към сметката :roll: Хуквам аз :oops: към Магазина на Вивател на Мария Луиза 9-11 там ме посрещат с усмивки.Пак въпроси и отговор.Не е можело да се направи тази промяна ми заявявя мушморок Людмил Танев №52554. Същия този г-н Людмил Танев които е сключил договора с мен. И пак жалби. Много моля ако някои знае адвокат за разправии с Виваком да сподели
Извинявам се за правопис,последователност и ред на мисли но вече съм :mrgreen:
Neli654
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 19 Сеп 2011, 22:24

Най-добрия адвокат за тях е "изтичане на договора, предизвестие, разплащане и сбогом".
Недоумявам няколко неща:
1. Интернетът им - бавен, бавен, upload-а им 10 пъти по-бавен от най-тъпия квартален нет, а upload-a е много важен, дори повече от download-a.
2. Телефон - кой ползва такъв стационарен вече - освен по-възрастните. Безумица, моб. оферти вече дават много минути.
3. Телевизия - голяма грешка, аман от 1000 устройства в дома. Имам си ЛЕД ТВ, слагам си го на стената - красота. Де да го дяна тъпото им устройство - добрите доставчици имат карта-слот и готово.
4. Моб. интернет - всеки доставчик предлага за 5лв на месец.
5. Мобилна мрежа - ако имате приятели във Виваком - да. Но не пречи на отделен договор за 5-10лв.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот peter75 » 04 Окт 2011, 00:23

Моля за помощ !!!
viewtopic.php?f=5&t=5335&p=471731#p471731
peter75
Нов потребител

Мнениеот peter75 » 06 Окт 2011, 02:53

Някой ще помогне ли ? :!:
peter75
Нов потребител

Мнениеот usera » 24 Дек 2011, 01:03

Интересно ми е какво ще се случи ако си прекратя договора за дом. телефон, който е безсрочен а имам още месеци до изтичане на договора за интернет? Не можах да видя клауза в договора за интернет която да ме задължава да имам и домашен телефон, а доколкото разбрах без тел. пост няма интернет.
usera
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Дек 2011, 13:28

usera написа:Интересно ми е какво ще се случи ако си прекратя договора за дом. телефон, който е безсрочен а имам още месеци до изтичане на договора за интернет? Не можах да видя клауза в договора за интернет която да ме задължава да имам и домашен телефон, а доколкото разбрах без тел. пост няма интернет.

Прегледайте си добре клаузите за прекратяване на договора за интернет, кога можете да го прекратите, предвидени ли са неустойки и т.н. Пък и ако отидете да си прекратите договора за стационарния телефон, не вярвам да не Ви дадат информация за това.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот usera » 26 Дек 2011, 20:16

Там няма опция за прекратяване от страна на ползвателя без да се дължи неустойка :D Обаче ако не ми доставят услугата струва ми се, че ще има да вземат да им плащам. Засега мисля да изчакам да ми изтече договора, че малко си пооправиха услугата, но имаше един период в който ми скъсаха нервите.
usera
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Дек 2011, 15:43

usera написа:Там няма опция за прекратяване от страна на ползвателя без да се дължи неустойка :D Обаче ако не ми доставят услугата струва ми се, че ще има да вземат да им плащам. Засега мисля да изчакам да ми изтече договора, че малко си пооправиха услугата, но имаше един период в който ми скъсаха нервите.

Не се кани, че....не знаеш кой на какво е способен.
Хайде представи си, че ти слагат сумата и след 5-10- месеца получаваш обаждане, дължите ХХ лв + ХХ лихви и разноски. Тогава вече започваш съдебно дело, нерви, разноски и т.н., и 90% от хората казват "майн..та им" и си плащат каквото УЖ дължат. 10% се пенят и да кажем постигат успех след месеци дела. В случая Компанията е на печалба от тези 90%, защото пък държавата "с пръстче не ги пипа" в такива случаи.
Подсети ме, че имам да им давам едни 30 лв от преди почти година :mrgreen: .
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ