начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Объркан казус - съсобственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Объркан казус - съсобственост

Мнениеот dalina » 20 Дек 2008, 23:05

Здравейте, надявам се да ми помогнете. Имам закупен имот през2001г. След няколко месеца е одобрено ИЗРП и става съсобствен. Въпросният съсобственик продава на първо, второ и т.н. лице, без мое знание. С последния "съсобственик" изпуснах срока по чл.33 от ЗС (т.е.един месец от моето узнаване-по вина умишлена или не на адвоката). "Съсобственика" ми си е изкарал ПРЗ от общината, за което в момента я съдя (вече около 6мес.). Въпросите ми са следните: 1. Какво мога да направя друго? 2. Мога ли да търся отговорност от нотариуса? 3. Ако пратя нот.покана за продажба, необходимо ли е да посоча евентуален купувач, или само сумата?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! :roll:
dalina
Нов потребител

Re: Объркан казус - съсобственост

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Дек 2008, 23:41

Значи, отговорност от нотариус или адвокат можете да търсите от застрахователят им - потърсете информация за застрахователя на нотариуса. В момента има железна дисциплина при застраховките - знаете за Ралица Агайн, която отне лиценза на Славка Иванова (Юпитер, Хилдън). Обърнете им внимание, че въпросните господа(госпожи) Ви ощетяват и потърсете начин за обезщетение.
Впрочем, не виждам каква загуба търпите при положение, че получите равностойно обезщетение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот dalina » 21 Дек 2008, 14:38

Благодаря Ви много.Опитахме се да стигнем до споразумение но не се получи.
dalina
Нов потребител

Мнениеот dalina » 21 Дек 2008, 14:39

говоря за споразумение със "съсобственика",а за Вашия съвет ще се позаинтересувам.
dalina
Нов потребител

Мнениеот dalina » 21 Дек 2008, 14:43

А от къде мога да разбера тази информация за застрахователите?
dalina
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба