начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

прехвърляне на имот само на едното дете

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прехвърляне на имот само на едното дете

Мнениеот m.dineva » 06 Авг 2008, 12:20

На 50 г.съм. Имам 2 пълнолетни деца. Има ли начин придобито от мен по наследство от родителите ми недвижимо имущество да бъде прехвърлено само на едното ми дете (примерно чрез договор за гледане и издръжка, чрез договор за покупко-продажба или по друг начин). Част от споменатото недвижимо имущество е жилището, в което живеем със съпруга ми. Благодаря предварително за всеки даден съвет!
m.dineva
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 06 Авг 2008, 12:24

Да - има начин!
Към момента Вие сте собственик на имуществото си и можете да се разпореждате както намерите за добре с него.
Обърнете се към адвокат за подробности !
inspectora
Активен потребител

Re: прехвърляне на имот само на едното дете

Мнениеот Pause » 29 Окт 2008, 21:51

Принципно е възможно да се прехвърли собствеността но отликата е че ако по възмезден начин се разпоредите след смъртта ви другото дете щте е лишено от запазената си част а иначе щте може да претендира своята запазена част.За подробности консултация с АДВОКАТ.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: прехвърляне на имот само на едното дете

Мнениеот ralira4eva » 03 Ное 2008, 17:44

Имотът , който искате да прехвърлите СИО ли е , ако е така за да го прехвърлите трябва да е съгласна и съпругата ви.Ако ще го прехвърляте на 1-то от децата си с цел другото да не получи нищо избегнете дарението като вариант. При всички случаи се консултирайте с адвокат.
ralira4eva
Младши потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане