начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 23:28

likes написа:абе момиче спри се!!! нямам връзка нито с Англия, нито с девойчето, с което сте се захапали! Исках по малко по-мек начин да Ви отбележа, че се държите като обезумяла.
p.s. може би, ако се бяхте класирали...., ако бяхте спечелили конкурса ..., щяхте да сте най....най...най...нотариус.
Да, ама форумът си е същият.

Абе много ти е болно за калина малина-Иглика :wink: ,ква си ти да ми правиш забележка ,ти си никой -дойде сега ,по поръчка и взе да вреш и да си защитаваш протежето. Ами сгафи ,отвори си момичето устата където не тряба ,сори.Но ти госпожо се появи по време когато се заядох с любимото ти калинче и до тук нищо плодотворно не каза . Нямаш какво да правиш в тоя форум ...имаш две три мнения и то тъкмо тук.Бих ти казала иди да попишеш в темите да те видим поне струваш ли нещо ,защото според мен си тук само по една причина.Да тушираш съмненията във форума ,няма да успеш бъди сигурна :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 21 Юли 2008, 23:36

Дона ставаш смешна! никой на никого от този форум не е протеже. Тъй като превръщаш нещата в личен конфликт ще ти припомня аз нещо от форума-след като излезе казуса и започнахме да го коментираме имаше колеги които ясно изразиха своето становище и по десетте въпроса-твоят коментар бе че няма да напишеш какви са ти отговорите. Има само бегли забележки от твоя страна по отговорите и коментарите на колегите, но на един от въпросите си отговорила И ТО АБСОЛЮТНО ГРЕШНО! Дори стажантите знаят че последваш съпруг се има впредвид за наследодател, а не както е в казуса за съпруг на един от наследниците на наследодател. Не си мисли че си безгрешна, така както ти е грешен този въпрос може и другите да не са от най верните. :wink:
kalinamalina
Младши потребител

и още нещо

Мнениеот lamiata2003 » 21 Юли 2008, 23:40

Не разбрах те ли че три поредни конкурса висшите върховни магистрати в БГ и техните приближени и служителите от Министерство на провасъдието не можаха да се докопат до местата за нотариуси и този път сделката беше успешно сключена между тях и Министрество на правосъдието.Тъпите нотари бяха изместени от схемата и бяха превърнати в наблюдаващи полесражението.За съдебната система в БГ и за изпълнителната власт няма Евросъюз,доклади и пр. те са власт и даржава в даржавата,на тях всичко им е позволено ,иначе по Конституция са независими,а всъщност от МП нищо не зависи,то само пълни бюджета и се интересува от фасадата на докладите на ЕС.Ще се жалвате пред ДАНС?А къде се обжалват актовете на ДАНС ?...пред Съдебната система-там кака Венче Марковска,Красимир Влахов и пр. ще се погрижат ,защото сина й и жена му и другите от ложата трябва да си заемат нотарското място.В София нямаше свободни места,но министърката обяви две-за на ген.Красимир Петров другата дъщеря и за на Бойко Рашков дъщеря му-Що?Щото не стигнаха на предния конкурс местата-заеха ги на ген.Красимир Петров дъщерята Богдана и на Бойко Рашков жена му Мария.Дано да нямат повече роднини,щото София ще стане Рашоково-Петрово, а Сливница,лека му пръст на нотариуса Киро ще стане Марковско,жалко за колежката в Божурище,тя гладува преди в Етрополе.А къде отиде конфликта на интереси по отношение на Срегей Янков-висш служител на МП-спечелил конкурса сега и участник?Този го проспа Филип Димитров и останалите отрепки от измислената опозиция та дори и "бореца" циганин от алдомировци-тук няма конфликт на интерес???....А и не си струва да се напъвате, от 10 години пълномощното струва 3лв-по онова време(1998)- 1 кило сирене, а сега сиренето струва 9лв.,но пълномощното по тарифа е пак 3,00лв(без ДДС) ако си си го написал.Адвокатите обаче ,зимат 50,100лв за пълномощно.Нотариусите имат лимит 3000лв за сделка , а адвокатите зимат или имота или 10% от действителния материален интерес. И внесените в МС искания за промяна на тарифата остават глас в пустинятя БГ.
Ние сме си за ....... колеги-първо разсипахме тази прекрасна професия АДВОКАТ,после 10 години търсихме цаката на нотариусите и се ебаваме с тях, а сега ревете че не ни искат,е няма да ни искат в Нотариалната камора-първата частна професия юридическа в БГ,извървяла дълъг път на вътрешни и външни борби.На тях им остана надеждата в корумпираната съдебна система. Вместо да ги пазим от т.наречената съдебна система и те нас ние ги разсипваме и те нас.А в ЕС и адвоката и нотариуса са на почит и уважение.Адвокатите вземат по 400 евро на час за консултация, а при нотариус си запазваш час поне седмица по-рано и не можеш да си позволиш да викаш,крещиш,нервничиш и пр. ама айде стига съм ви отварял зъркелите и без това кучето си лае магистрата си краде. Следващия конкурс ще го продадат на незавършилите право некадърници на настоящите измислени политици и съдии прокурори и милиционери и как стана така че останаха 90 незаети места.
lamiata2003
Нов потребител

Мнениеот kalinamalina » 21 Юли 2008, 23:41

И Дона-запомни! няма как да сгафя защото нямам какво да крия. завиждам ти за свободното време което с 3 000 мнения във форумите тук си запълнила, аз ако не съм отпуска нямам такова за съжаление тъй като от работа не ми остава време . Започвам в 8 и свършвам в 8.
Моля те, не се занимавай с мен а с темата на форума. Бих искала да участвам във форума без през ред да чета незаслужени обиди. Това не е личен чат между мен и теб.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 23:46

kalinamalina написа:И Дона-запомни! няма как да сгафя защото нямам какво да крия. завиждам ти за свободното време което с 3 000 мнения във форумите тук си запълнила, аз ако не съм отпуска нямам такова за съжаление тъй като от работа не ми остава време . Започвам в 8 и свършвам в 8.
Моля те, не се занимавай с мен а с темата на форума. Бих искала да участвам във форума без през ред да чета незаслужени обиди. Това не е личен чат между мен и теб.

Мда отивам да бера Иглики . Като не искаш да се занимавам с теб ,нека родата ти не се занимава с мен . Това е :twisted:3000 мнения в темата не са само мой ,във форума това е друго ,аз много отдавна пиша тук.
Последна промяна donna на 21 Юли 2008, 23:48, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 21 Юли 2008, 23:47

Извинявай Ламя, но дъщерята на Краси Петров има такава оценка че по никакъв начин не може да заеме мястото в София, защото поне 20 човека имат по високи оценки от нея и то значително. Едва ли на устния ще скъсат всички тях. А на Бойко Рашков дъщеря му не е сред хората с редовни документи и не е допусната до участие. :wink: ето това ме кара да смятам че не всичко е алъш вериш.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 23:50

kalinamalina написа:Извинявай Ламя, но дъщерята на Краси Петров има такава оценка че по никакъв начин не може да заеме мястото в София, защото поне 20 човека имат по високи оценки от нея и то значително. Едва ли на устния ще скъсат всички тях. А на Бойко Рашков дъщеря му не е сред хората с редовни документи и не е допусната до участие. :wink: ето това ме кара да смятам че не всичко е алъш вериш.

Ох боже казах ,че отивам за Иглики :wink: Спомни си ти беше тая която обясни как са оценявали от комисията .
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 23:53

За калина малина -не ми пиши на лична ,аз няма какво да крия и мн. добре зная какво съм писала ,сега пък правила за оценяване ми измисли ,че то няма такива.

kalinamalina
До: donna
Пуснато на: 21 Юли 2008 11:57 pm
Заглавие: обиди
Дона, независимо дали ми вярваш или не, аз нямам никакви протекции. Наистина съжаряма за теб, мисля че имаш 2, 20 ано не се лъжа. На предишния конкурс аз имах 3, 80-плаках три месеца. Бях решила повече да не се явявам. Но повярвай ми абсолютно съм убедена че конкурса е донякъде обективен. Казвам донякъде защото считам че има хора които имат подарени оценки, но не всички. Наистина. Не искам да се хваля, но съм добра в нотариалната работа и доста хора ме познават в София с добро. Чувствах се като теб предишния път-излъгана, а и ме беше срам за провала. Понесох го тежко. Мисля че ниската ти оценка се дължи на отговори, които са конкретни а те не искат това-искат разсъждения. Искат да видят каква ти е правната мисъл. При два и половина грешни отговора си скъсан. Съжалявам че не се познаваме-ако се познавахме щях да те убедя че със знания се става нотари . Престани да ме обиждаш. Мога да се обзаложа че ако се запознаем някой път мога да те убедя че конкурса може да се вземе със знания. Е, поне писмения. За устния не съм сигурна все още

Помолих те да си конкретизираш фактология ,на предходния конкурс беше ходила леля ти :lol: :lol: :lol: ,не ти , сега ново двасет ,а стига :lol: :lol: :lol:

УВЕРИХ СЕ ВЕЧЕ -АЗ ЛИЧНО НЯМАМ ПРАВНА МИСЪЛ ,ДА МУ МИСЛЯТ ДРУГИТЕ :wink:
Последна промяна donna на 22 Юли 2008, 00:10, променена общо 3 пъти
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 22 Юли 2008, 00:07

е поне е ясно че Иглика не ми е леля :D
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 22 Юли 2008, 00:07

kalinamalina написа:е поне е ясно че Иглика не ми е леля :D

Да твърдя ,че Иглика ти е леля :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 22 Юли 2008, 00:10

писах на личния защото този форум не е личен чат. Извини ме. извинения и към останалите във форума за нашата "любезна" лична кореспонденция. Просто не е приятно да се сипят ругатни по твой адрес безпричинно и без основание и ти да ги търпиш. Явно ще продължиш. Това е до човека и до възпитанието му.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 22 Юли 2008, 00:12

kalinamalina написа:писах на личния защото този форум не е личен чат. Извини ме. извинения и към останалите във форума за нашата "любезна" лична кореспонденция. Просто не е приятно да се сипят ругатни по твой адрес безпричинно и без основание и ти да ги търпиш. Явно ще продължиш. Това е до човека и до възпитанието му.

Аз невъзпитаната ,поне не твърдя ,че на колегите им липсва правна мисъл:lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 22 Юли 2008, 00:13

kolejka написа:
4естито на успелите в конкурса! Пожелавам им след като се "влеят" в гилдията на НК да засен4ат с професионализъм и "4ове6ко" отношение към клиентите действащите нотариуси. От два дни 4ета мненията ви за казуса и начина на провеждане на конкурса и съм учудена за кой ли път от негативизма и безпардонността на 90 % от у4астващите. Много грозно впе4атление ми правят изказванията на Донна, 4ест у4астник в този форум. С някакво чувство на превъзходство се държи сяка6 форума е нейн и сяка6 някой й е виноен, 4е ве4е два пъти се проваля на конкурса! Надявам се пове4ето у4астници да се съгласят с мен, 4е не е възможно абсолютно всички около 110 кандидата, издържали писмения изпит, да са си платили. Двама помощник нотариуси от Пловдив, които познавам, са издържали, а не предния конкурс не успяха. Единият от тях е син на нотариус. Бащата ако е имал възможност за въздействие - би го сторил и тогава, не мислите ли? Шефката на Службата по Вписания в София - Тенева, която е издала три книги, касаещи нотариалната материя, едва е преминала бариерата над 4. Друг съдия по вписванията в София - Стойкова е скъсана. Зам. шефката на Службата по Вписвания в Пловдив - Кръшкова е скъсана също. Питам аз ако вси4ко бе нагласено, нима гореизброените, които са в системата по някакъв или друг на4ин, нямаше да намерят на4ин да се "оправят"? 4естото на класиралата се с nick "KALINAMALINA". Не ми е известно при кой нотариус е помощник нотариус, но сигурна съм 4е последния не би й помогнал в конкурса най - малкото защото би се ли6ил от 4аст от персонала си, и то явно "компетентна и трудно заменима" .....

цитат на Дона

вече започвам да си мисля ,че и лелята се включи в защита А кой му е виновен на момичето да пише неща така да се каже от кухнята

Ти дори не помниш какво пишеш тук. Абе ти нещо не си добре.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 22 Юли 2008, 00:16

kalinamalina написа:kolejka написа:
4естито на успелите в конкурса! Пожелавам им след като се "влеят" в гилдията на НК да засен4ат с професионализъм и "4ове6ко" отношение към клиентите действащите нотариуси. От два дни 4ета мненията ви за казуса и начина на провеждане на конкурса и съм учудена за кой ли път от негативизма и безпардонността на 90 % от у4астващите. Много грозно впе4атление ми правят изказванията на Донна, 4ест у4астник в този форум. С някакво чувство на превъзходство се държи сяка6 форума е нейн и сяка6 някой й е виноен, 4е ве4е два пъти се проваля на конкурса! Надявам се пове4ето у4астници да се съгласят с мен, 4е не е възможно абсолютно всички около 110 кандидата, издържали писмения изпит, да са си платили. Двама помощник нотариуси от Пловдив, които познавам, са издържали, а не предния конкурс не успяха. Единият от тях е син на нотариус. Бащата ако е имал възможност за въздействие - би го сторил и тогава, не мислите ли? Шефката на Службата по Вписания в София - Тенева, която е издала три книги, касаещи нотариалната материя, едва е преминала бариерата над 4. Друг съдия по вписванията в София - Стойкова е скъсана. Зам. шефката на Службата по Вписвания в Пловдив - Кръшкова е скъсана също. Питам аз ако вси4ко бе нагласено, нима гореизброените, които са в системата по някакъв или друг на4ин, нямаше да намерят на4ин да се "оправят"? 4естото на класиралата се с nick "KALINAMALINA". Не ми е известно при кой нотариус е помощник нотариус, но сигурна съм 4е последния не би й помогнал в конкурса най - малкото защото би се ли6ил от 4аст от персонала си, и то явно "компетентна и трудно заменима" .....

цитат на Дона

вече започвам да си мисля ,че и лелята се включи в защита А кой му е виновен на момичето да пише неща така да се каже от кухнята

Ти дори не помниш какво пишеш тук. Абе ти нещо не си добре.

Аз не съм колежка ,бъркаш ме нещо/а и нямам по 10 ника като някои пишещи тука / ,но от като тръгнах да бера иглики нещо взе да губиш нерви :D :D :D
И правилно ще ги загубиш /нервите де/като обясни на всички кви са критериите за оценяване -липса на правна мисъл ,то у тубе една мисъл......
donna
Старши потребител

Мнениеот kalinamalina » 22 Юли 2008, 00:21

по повод написаното от Колежка, си написала че тя ми е леля-твоят цитат е вторият. Ясно каква мисъл имаш. Доста трябва да ти се обяснява. ЯВно е безсмислен този разговор ако въобще е разговор. ти пишеш несвързани неща.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 22 Юли 2008, 00:23

kalinamalina написа:по повод написаното от Колежка, си написала че тя ми е леля-твоят цитат е вторият. Ясно каква мисъл имаш. Доста трябва да ти се обяснява. ЯВно е безсмислен този разговор ако въобще е разговор. ти пишеш несвързани неща.

Да съм уточнила коя леля и от кое коляно...
Значи липса на правна мисъл ,пропуск трябваше да поразсъждаваме какк се варят буркани с кисели краставици.
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 22 Юли 2008, 01:16

за енти път не желая да ми се пише на лична от калина малина

От: kalinamalina
До: donna
Пуснато на: 22 Юли 2008 12:29 am
Заглавие: щщ
Предупреждавам че пиша на личния защото не искам да обременявам хората с нашите глупости.

В Свилоза ли работиш. Ако си ти-значи те познавам.

Е и ако ме познаваш ,кво ... иди да плашиш гаргите ,познаваш на босия цървула , видяла си стари постове тогава заедно с името излизаше и доставчика :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот alissa » 22 Юли 2008, 01:31

Аз не можах да чета много за този конкурс. Нямам 2, но не минавам прага.
Склонна съм да вярвам, че Иглика /Калина Малина си е изкарала честно оценката. Успех и на устния. И да разкаже после.
Донна и на мен ми е криво и болно, но допускам, че в конкурса има достатъчно успели със знания, късмет и умения. Разбира се, има и от категорията "други хора.
Ще си призная- името ми беше в онзи "таен" списък, просто си подадох документите по-рано. Това е. И участвах за спорта -за първи път. Супер тръпка.
Имах и познат от комисията- разбрах го с изненада в деня на изпита, не направих никакъв опит да се възползвам.
Щеше да ме е срам.
Това е положението.
За следващия конкурс трябва да четем и знаем повече. Убедена съм, че може. Абе, поне ми се иска да вярвам.
Започна да ми става болно за колежката- бъдещ нотариус - ми ти я изяде с парцалите.
alissa
Потребител

Мнениеот inalex » 22 Юли 2008, 01:48

дона, най-добре е да престанете, защото е неприятно да ви чете човек - и двете с вашата опонентка. явно няма какво да си кажете, не го правете по толкова грозен начин...

калинамалина, поздравления - искрени - за успеха на изпита. предполагам, че теоретично погледнато наистина е възможно човек да си обоснове отговора и комисията да му пише някаква добра оценка. предполагам също, че така е станало в общия случай, защото нямам доказцателства за обратното. но що се отнася до примера ви с последващия съпруг-мисля, че точно този пример за "правна мисъл" е доста неудачен.

ако изобщо има някаква мисъл, вложена от законодателя в тази разпоредба, тя би следвало да е, че съпруг който няма отношение към реституирания имот и няма общи деца с лицето, чиито имот някога е бил отнет, не е оправдано да наследява този въпросен имот. така погледнато - по аргумент на по-силното основание, последващият съпруг на лице пък, което е наследник на лицето, чийто имот е бил отнет навремето, и който съпруг също няма общи деца с наследника, който приживе не е успял да получи реституирания емот на своа наследодател, съвсем пък няма причина да наследява този имот, защото е още по-далечна фигура по отношение на него. а в казуса доколкото виждам случаят е точно такъв. така че, ако се чете законът "стриктно", разбираемо е какво се има предвид под последващ съпруг. но ако човек ще го прилага закона, като търси мисъл в него и смисъл, не виждам как може да стигне до вашия извод (или там тълкувателно решение, което се цитираше май по едно време). аз лично тук правна мисъл не виждам, нито логична...освен ако не искаме да реституираме на всяка цена на някой добър човек :)

както и да е - поздрави на всички, които са участвали в конкурса.
inalex
Младши потребител

Мнениеот jegosan » 22 Юли 2008, 09:06

Така, айде стига толкова!Пак на успелите - успели, а на другите да са живи и здрави и да си живеят живота, че и без това е кратък. Дайте по-весело и без това живота е труден, продължаваме напред и толкова!
Тъй, сега интересува ме, който се е явявал нека сподели информация, ако ще и на лична да е, благодаря предварително!
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити