начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

разрешение за строеж-удължаване срок

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разрешение за строеж-удължаване срок

Мнениеот ralitsa » 21 Ное 2007, 12:10

Може ли да се удължава срокът на разрешението за строеж? Какво трябва да се направи?
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот prof_prof » 21 Ное 2007, 12:16

Да се прочете ЗУТ и да се види има ли възможности подобно на тази в чл. 57 АПК. Ако не, може той да се приложи субсидиарно.
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот kali75 » 21 Ное 2007, 12:40

"Да се прочете ЗУТ"
:lol: :lol: :lol:
kali75
Потребител

Мнениеот sylvie » 21 Ное 2007, 13:01

чл. 153 ал. 3 ЗУТ Строежите, за които разрешението за строеж е загубило действието си по смисъла на ал. 2, могат да бъдат осъществени след презаверяване на разрешението за строеж. Когато разрешението за строеж не бъде презаверено в едногодишен срок, одобреният проект губи правно действие.

т.е. удължаване срока на разрешението може да се иска след като е изтекло. обикновено с това се занимават техническите ръководители на проекта.
sylvie
Младши потребител

Мнениеот ralitsa » 21 Ное 2007, 13:07

Супер сте, мерси, че ми спестихте четенето на един от най- противните ми закони!! :D :D :D
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот niq » 21 Ное 2007, 14:25

Здравейте,докато четох темата се замислих върху следното:
Презаверка на разрешение за строеж, при което е съобщена на заинтересуваните лица по смисъла на чл.149, ал. 2 от ЗУТ.И например някое от тях реши да го обжалва.Разбира се както винаги има 2 хипотези: издаденото някога във времето разрешение за строеж да не му е било надлежно съобщено, и втората и ве4е по-лесна да му е било съобщено издаденото разрешение за строеж и да се счита, че по отношение на него то е влязло в сила.В ЗУТ не откривам задължение на главния архитект при презаверка на издадено ве4е разрешение за строеж да го съобщава на заинтересуваните лица, но все пак възможно е да е извършено такова.И главоблъсканицата ми е при първата хипотеза по-горе и дали отговорът е чл. 99,т.6 от АПК, доколкото чл. 219 от ЗУТ препраща към АПК.
Малко неглиже нахвърлих по-горе мислите си,ама..надявам се да е разбираемо!!!
niq
Младши потребител

Мнениеот ralitsa » 23 Ное 2007, 16:02

Благодаря на колегите, дали компетентно становище по въпроса...
ralitsa
Потребител

Re: разрешение за строеж-удължаване срок

Мнениеот suzy_4 » 03 Ное 2011, 13:59

Благодаря. Когато насочите към член от ЗУТ е по-лесно
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот megata » 05 Фев 2013, 12:32

А когато е изтекъл едногодишният срок за заверка какво следва ??
megata
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 05 Фев 2013, 13:39

Следва преценка дали одобреният проект, на основание на който е издадено разрешението, може да се прилага към момента. Ако да - РС се презаверява. Ако не - проектът се преработва (доработва, изменя) така, че да отговаря на действащите към момента нормативи, и след това се презаверява РС.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 05 Фев 2013, 14:51

vdggbg написа:......Ако не - проектът се преработва (доработва, изменя) така, че да отговаря на действащите към момента нормативии
и подробни устройствени планове
,
и след това се презаверява РС.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 05 Фев 2013, 15:33

Съвсем вярно! Моля да бъда извинен - мързел, какво да се прави...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 06 Фев 2013, 09:55

Това с мързела мно-оого ми харесва! Ооо-обичам мързела, но за съжаление ми е трудно до си го позволявам винаги. Изоибщо "dolche far niente"! Моля разбирачите на италианския правопис да ме поправят ако съм сгрешил.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация