начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Prekratiavane na adv.palnomohno

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Prekratiavane na adv.palnomohno

Мнениеот victory_77 » 27 Май 2007, 20:50

:!
Колеги,
Моля Ви спешно да отговоритие на 1 важен за мен въпрос, с който се сблъсках и който смятам че сравнително рядко се случва в практиката по наказателни дела.
Случая:Бях упълномощен от 1 л.да го представлявам с досъд.фаза на нак.процес.Същият приключи и то ме упълномощи да го представлявам и пред 1 инст., но по мое искане предвид допуснати проц.нарушения на осн.чл.287 т.1 от НПК съд.произв. по делото беше прекратено.В настоящия момент по същото дело е внесен нов ОА и делото е под нов №.
Въпрос:Имам ли права и съотв.задължения по делото или тъй като е с нов ОА и под нов № следва да имам ново пълномощно?
Благодаря Ви предварително.
victory_77
Младши потребител

Мнениеот andronika » 27 Май 2007, 21:36

Здравейте!
С ПРЕКРАТЯВАНЕТО Вашите права и задължения са приключили, делото, за което сте бил/а ангажиран/а е прекратено, поради което следва с ново пълномощно да вземете участие в новия процес.
Имала съм няколко такива случаи като служебен защитник, при което се е стигнало до прекратяване на делото поради допуснати съществени проц. нарушения /задържан без защита в досъдебното/ същото е върнато на досъдебна фаза и е назначен нов служебен защитник
Последна промяна andronika на 28 Май 2007, 07:28, променена общо 1 път
andronika
Потребител

Назад към Взаимопомощ