начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

представителство по чл. 20, ал. 1, б. "б" ГПК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

представителство по чл. 20, ал. 1, б. "б" ГПК

Мнениеот bilbobegins » 23 Фев 2007, 10:37

Добро утро на всички! :)

Процесуален представител съм на майка ми по гражданско дело в качеството ми на нейна дъщеря. Понеже за всяко заседание пътувам към родния ми град, смятам да претендирам разноските по делото, включващи именно тези транспортни разходи.
Дали мога да претендирам и някакво възнаграждение , макар че нямам адвокатски права? Искам мах да го "върна " на ищеца, който меко казано злоупотребява с правото. :evil:

Благодаря на всички, които ще помислят над моя казус :)
bilbobegins
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 23 Фев 2007, 11:33

Според чл.64,ал.1 от ГПК заплатевите от ищеца такси, разноски по производството ивъзнаграждение за 1 адвокат, ако е имал такъв, се заплащат от ответника съразмерно с уважената част от иска.
В случая не е имало разноски за адвокат, така че нямате право да искате нещо, което не сте платили.
georgi07
Потребител

Мнениеот bilbobegins » 23 Фев 2007, 13:46

Благодаря Ви! :)
bilbobegins
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ