Случката касае не само мен, но и всичките ми съседи в новопостроена кооперация от инвеститора и строителя "Х", който през лятото на 2006 г. поиска от всички нас собствениците по 420 лв. без да получим документ за закупуване от него и поставяне от подизпълнителя "У" апаратаментни топломери "Z". Оправданието, защо няма да има документ е поради начисляване на допълнително 20% ДДС, които "УЖ" ще си спестим. Всички се съгласихме, защото бързахме за процедурата по приемане на блока за разрешение за ползване, т.к. "Х" беше просрочил договора. Незнайно кога през м.Ноември е монтиран топломера "Z". През м. Декември получаваме дългоочакваното разрешение за ползване и на същата дата започва 72 ч. топла проба. През месец Януари 2007 дружеството "А" прави проверка на показанията на топломера и поставя стикери. Месец по късно при вътрешна проверка на собтвениците установяваме, че моя топломер не отчита показания, т.к. целия е мокър незнайно защо. След връзка с "Х" идва "У" и казва, че не носи вина за неправилно експлоатират топломер/наводнен/ без какъвто и да е досег с него от моя страна, и следва аз да заплатя за нов, ако не искам топлинния счетоводител да отчита максимално потребление. Следва прехвърляне на топката. Нито "Х" нито "У" поемат вина за неправилен монтаж и гаранция на уреда и следват неправомерни обвинения за манипулация на уреда. Аз съответно нямам документ, че съм дал пари, нямам протокол за монтаж, гаранционна карта и призход на стоката, нито указания за ползването и такива се отказват да ми бъдат предоставети от "Х" категорично.
Какви да бъдат моите действия спрямо "Х" като инвеститор и "У" изпълнител на топлинната система?
- Дата и час: 11 Фев 2025, 02:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се защитя?! Знам, че съм в правото си!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|