- Дата и час: 05 Фев 2025, 14:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дължа ли данък - две различни мнения
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
дължа ли данък - две различни мнения
Предстои ми продажба на земеделска земя, която получих като дарение от родителите си през ноември 2006г. Адвокатът на купувачите ми каза, че трябва да декларирам дохода от продажбата и да платя данък през следващата година, като се позова на ЗДДФЛ, чл.13,ал.1 - 1б. Питах и друг адвокат, който пък ми цитира чл.13, ал.2 и каза, че не трябва нищо да декларирам и не дължа данък, тъй като съм получила земите като дарение, а там не важи този срок от 5 години от придобиването. Кой е прав? Не искам да нарушавам законите и да си имам неприятности с данъчните! Помогнете!
- toneva77
- Нов потребител
Не се облага продажбата на:
а) един недвижим жилищен имот, независимо от датата на придобиване на имота;
б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;
а) един недвижим жилищен имот, независимо от датата на придобиване на имота;
б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;
- julia_s
- Младши потребител
Оства Ви варианта и Вие да я подарите стига да са съгласни тези, които ще я придобият или да поемете по-високата местна такса.
- pitasht
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|