начало

Румен Радев: Без да се осветлят казусите с Нотариуса и „Осемте джуджета“, не може да има съдебна реформа Румен Радев: Без да се осветлят казусите с Нотариуса и „Осемте джуджета“, не може да има съдебна реформа

относно принципната възможност - право на отговор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно принципната възможност - право на отговор

Мнениеот alek.dskbank » 12 Фев 2007, 17:05

Уважаеми колеги,
студент по право съм І ви курс,но работя в една доста известна небанкова финансова институция.Наскоро в печатно издание излезна материал уронващ престижа на организацията и мен в частност.Ще ви бъда благодарен ,ако споделите опита си с мен относно принципната възможност да направя възражение ! Интересува ме ,дали има нормативно установени правила и на какво да се позова ,за да ми бъде дадено правото на възражение срещу невярно и некоректно публикуваната информация!!
Покорно благодаря !!!
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот kerry » 15 Фев 2007, 17:12

Имате право на отговор. Правото на отговор се изразява в това, че медиата трябва да пусне отговора ви, като размерът му не трябва да надвишава колемината на статията или дължината на репортажа. Материалът се пуска на същата страница /при вестник/, където е бил уронващия престижа ви материал, или при електронна медиа - горе долу по същото време на денонощието на излъчвания материал. Това са принципите, но не всички медии ги спазват стриктно. Така че може да се разминете и само с малко черно каренце в долния десен ъгъл, къдете медиата ви се извинява за направената грешка. :wink: Странно, там където работите нямате ли пи ар отдел - това е тяхна работа! :)
Успех!
kerry
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ