начало

Румен Радев: Без да се осветлят казусите с Нотариуса и „Осемте джуджета“, не може да има съдебна реформа Румен Радев: Без да се осветлят казусите с Нотариуса и „Осемте джуджета“, не може да има съдебна реформа

Военна служба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Военна служба

Мнениеот magnuss » 14 Фев 2007, 05:28

Здравейте,
имам следния проблем набор 1983 г съм. Миналата година се дипломирах и сега имам теоретико-практичен изпит през март месец.
През септември 2006 занесох уверение във военното окръжие , че имам стаж, който е 6 месеца.
Но онзи ден получих честитка за началото на март да се явя на първоначален медицински преглед. Според материалите в пресата последният набор, който ще влиза в казарма ще е през март.
Посъветвайте ме какво да правя. Да ходя ли въобще на медицинската комисия. Ако не се отзова подлежа на административна санкция по ЗОВС - глоба. Притеснявам се , че след мед. комисия могат веднага да ме приберат с повиквателна.

Някой има ли информация дали наистина през март за последно ще събират хора в родната казарма.
Какво да правя в тази ситуация.
magnuss
Нов потребител

Мнениеот taisana » 14 Фев 2007, 10:13

Колега, няма от какво да се притеснявате, щом сте дали уверение. Тази комисия се провежда, за да се установи кой е физически здрав, но не за наборна служба, а за зачисляване в резерва. В момента, за да влязат в казармата чакат 20000 донаборници, а има места само за 2500, така че едва ли ще се занимават с вас, щом сте дали уверение.
taisana
Младши потребител

Мнениеот simeon_lazov » 14 Фев 2007, 12:05

едно е сигурно - за да влезеш в казарма трябва да минеш наборна комисия. казано по друг начин просто недей да ходиш на комисия, едва ли ще има някакви реални последствия.
а в най-лошия случай 6 месеца лукс в родната казарма не е края на света.
simeon_lazov
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ