начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

Ще ми обясните ли..при временно преустановяване на адвокатс

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ще ми обясните ли..при временно преустановяване на адвокатс

Мнениеот vangelis » 09 Фев 2007, 18:12

Наскоро издържах изпита за придобиване права на адвокат, но сега работя като юрисконсулт и като си получа адв.карта мисля да не упражнявам адвокатска дейност за момента. Въпросът ми е каква е процедурата за това и според чл. 23 ЗА "при временно преустановяване на ............адвоката заплаща вноски към адвокатски съвет и Висшия адвокатски съвет" В какъв размер са те ??

Благодаря и приятен уикенд
vangelis
Младши потребител

Мнениеот andronika » 09 Фев 2007, 18:52

вноските са различни, тъй като всеки адвокатски съвет определя дължимата към съответната колегия вноска. За БлАК общо с вноската към ВАС дължим по 20 лв. месечно.
andronika
Потребител

Мнениеот vangelis » 09 Фев 2007, 18:55

Благодаря ти за бързия отговор..за София става въпрос..извинявам се за недоглеждането .. :)
vangelis
Младши потребител

Мнениеот irina_van » 09 Фев 2007, 19:17

Здравейте колега,
Най- напред поздравления за постъпването Ви в лоното на адвокатурата. При по- внимателен прочит на закона за адвокатурата ще Ви направи впечатление, че трудовичт договор/какъвто несъмнено сте подписал със сегашния си работодател/ и адвокатската професия са несъвместими. Цитираният от Вас член тритира случаите на заемане на изборна длъжност, а не назначаване по трудов договор. Т.е. следва да прекратите адвокатските си права или просто да работите на граждански договор.
irina_van
Потребител

Мнениеот vangelis » 09 Фев 2007, 19:24

Благодаря и на теб..известно ми е това и със директора сме се разбрали за прекратяването на Т.Д. , но той трябва да е такъв след приемането в колегията , а не в момента на подаване на документите за приема..Благодаря все пак..
А, какъв е срока в който е позволено такова временно неупражняване на професията.. и предвидени ли са някакви санкции за превишаване някакъв период, ако има такъв ?

П.С. м-у другото за София събеседването е предвидено на 26.02...
vangelis
Младши потребител

Мнениеот vangelis » 10 Фев 2007, 13:58

Наистина ли никой не знае ?
vangelis
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ