начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

Колеги знаете ли как може да се прехвърли изпълнително дело

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колеги знаете ли как може да се прехвърли изпълнително дело

Мнениеот bagsisiigal » 31 Яну 2007, 12:23

Как може да се прехвърли изпълнително дело от държавен съдебен изпълнител на частен и как се избира при кой частен изпълнител да се прехвърли ! Дано някой да може да помогне че аз не съм нясно.
bagsisiigal
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 31 Яну 2007, 13:00

Най-простичко ми се струва, като си изберете ЧСИ (това му е хубавото, че Вие си го избирате, а не го разпределят на случаен ДСИ), да идете при него и да обсъдите всички аспекти. Така и така ще му плащате за работата.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот geovan » 31 Яну 2007, 13:01

правите молба до държавния съдебен изпълнител да прехвърли делото на посочен конкретно от вас частен съдебен изпълнител
в повечето съд.изп.служби предлагат типова форма на тази молба.
geovan
Потребител

Мнениеот tedi_2 » 31 Яну 2007, 13:11

Прехвърлянето става с молба. Частният се избира съобразно подсъдността по чл. 324, само, че частния има по-голям район на действие - района на окръжния съд.
tedi_2
Потребител

Назад към Взаимопомощ