начало

СГС отказа да впише и решението на Централния съвет на ДПС за изключването на Пеевски СГС отказа да впише и решението на Централния съвет на ДПС за изключването на Пеевски

Влязло в сила решение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Влязло в сила решение

Мнениеот pipeli » 24 Яну 2007, 13:38

Здравейте. Има влязло в сила решение на ОС срещу мен по него е образувано изпълнително дело.Тогава пред ОС не можах да докажа, че не дължа сумата за която ме осъдиха 1 300 лв. и сега другата страна си ги иска с лихвите и там всички разходи по и.д. сумата набъбна на 3 000лв трябва да платя. Сега се оказа след направена справка в счетоводните документи на ищеца, че още преди да заведат делото срещу мен аз не съм имала задължения към тях тъй като неправомерно са ми вземали ДДС върху наем. Знам, че има влязло в сила решение но въпреки това не виждам защо трябва да платя повторно нещо което вече съм платила и то с лихвите.Отидох при съдията обясних за какво става въпрос той се съгласи но не може нищо да направи докато ищеца не потвърди в писмен вид, че сумите са платени още пез 2004г и не поиска спиране на производството, да ама ищеца казва не ме интересува, че си ги платила аз имам решение и ги искам тези пари. Въпросът ми е как да постъпя в случая за да се защитя.Мога ли да поискам отмяна на влязло в сила решение, и как да стане това. Благодаря предварително.
pipeli
Младши потребител

Мнениеот pipeli » 24 Яну 2007, 19:17

Здравейте никой ли няма мнение по въпроса или съм го задала неясно
pipeli
Младши потребител

Мнениеот justus » 24 Яну 2007, 20:39

Разбира се, има решение на проблема Ви (евентуално), но зависи колко нерви, време , и естествено пари сте склонна да отделите.
Необходимо е спешно да се заведе пред ВКС дело за отмяна на влязлото в сила решение.
При завеждане на това производство ще поискате спиране на изпълнението по вече висящото изпълнително дело.
Проблемът е, че за да допусне спиране, ВКС задължително определя гаранция, която по закон е в размер на присъденото по атакуваното решение.Ако делото се спечели, ще си върнете гаранцията, ако не, и другата страна заведе иск за вреди от забавеното изпълнение, гаранцията го обезпечава.
При всички случаи ще Ви е необходим адвокат, сама няма да се справите.
justus
Младши потребител

Мнениеот pipeli » 24 Яну 2007, 20:45

Благодаря
pipeli
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ