Здравейте ! Малко ми е неудобно , но реших да попитам пък каквото стане .
Личната ми карта е изтекла от много време (две годинки) и най- накрая се наканих да я подновя и в РП-то ми казаха -- има глоба .
Въпросчето ми е ... по кой член ми се начислява тази таксичка и как го определят ?..... , защото доколкото разбрах по чл.17 ал.1 от " Правилника за издаване на бг документи за самоличност " ми се начислявало ...., но там пише "загубване, кражба или унищожаване".
Благодаря предварително на всички !!!
- Дата и час: 05 Фев 2025, 11:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Лична карта --- въпросче ???
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Това, което дължите не е "таксичка", а глоба заради това, че не сте изпълнили свое задължение по ЗБДС, а именно да предадете личната си карта на органа, който я е издал в срок до 3 месеца след изтичането на валидността и.
1. Глобата е от 20 лв. до 150 лв. ( ще ви наложат 20 ).
2. Основанието е чл. 81, ал. 1, т. 5 ЗБДС (Закон за българските документи за самоличност)
Няма да можете да си подмените ЛК преди да платите глобата.
1. Глобата е от 20 лв. до 150 лв. ( ще ви наложат 20 ).
2. Основанието е чл. 81, ал. 1, т. 5 ЗБДС (Закон за българските документи за самоличност)
- kursant_amvr
- Потребител
Благодаря за разяснението .... Наясно съм с задълженията си имах лични проблеми през този период (не ,че се оправдавам) , който не желая да коментирам .
Просто исках да съм на ясно . Особено при оложение , че жената която ми даде формуляра го таксува 50 стотинки . а не получих касова бележка , нито гишето беше "каса" .
Просто исках да съм на ясно . Особено при оложение , че жената която ми даде формуляра го таксува 50 стотинки . а не получих касова бележка , нито гишето беше "каса" .
- kali_
- Нов потребител
kursant_amvr написа:
Това са ченгиджийски постановки!!!
Задължението за плащане на глобата няма нищо общо с възможността и задължението да си подмените картата. Ченгетата и данъчните използват подобна постановка за да събират вземанията - лъжат хората, че ако не си платят глобата нямат право на услуга. Ами ако човека вземе да обжалва ? Ще стои без л.к. ли ?!?
- d_d
- Потребител
Абе, не знам аз дали са ченгИджийски постановки, ама пробвай да си изкараш нова ЛК без да си платиш глобата. Като успееш ми пиши на личен, обещавам ти, че ще напиша ода за теб.
- kursant_amvr
- Потребител
То без 20 лв. няма да мине , няма и да опитвам .
Просто исках да се запозная , както се казва с нормативната рамка , като си спестя четенето на целия закон .
А и напълно съм съгласна , че финансовата страна на въпроса леко издиша
Просто исках да се запозная , както се казва с нормативната рамка , като си спестя четенето на целия закон .
А и напълно съм съгласна , че финансовата страна на въпроса леко издиша
- kali_
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|