- Дата и час: 05 Фев 2025, 11:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПЪЛНОМОЩНИ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
ПЪЛНОМОЩНИ
Едно дружество има няколко автомобила и няколко служители - правоспособни водачи, които управляват тези автомобили. Всеки водач в различен период от време управлява всеки един от автомобилите. Досега дружеството е упълномощавало поотделно (с отделни пълномощни) всеки един водач да управлява всички автомобили на дружеството. Но така пълномощното е, така да се каже, "носимо" , т.е. всеки водач трябва винаги да носи със себе си пълномощното си. Пита се в задачата - може ли един юрист да напише пълномощни, които "вървят" с автомобила? Т.е. с едно пълномощно се упълномощават всички служители с думата "поотделно" да управляват съответният един автомобил? Като по този начин пълномощните са толкова, колкото са автомобилите, стоят си в тях и не се губят от водачите?
- alexa2
- Потребител
Ми... освен да се напише, че се упълномощават поотделно Х, У и Z, какво пък толкова...
Впрочем винаги съм им се чудила на тия пълномощни за управление автомобили - упълномощаването се отнася за правни действия. Ама катаджийска му работа.
Впрочем винаги съм им се чудила на тия пълномощни за управление автомобили - упълномощаването се отнася за правни действия. Ама катаджийска му работа.
Последна промяна portokal на 09 Яну 2007, 19:23, променена общо 1 път
-
portokal - Старши потребител
Julyan
Като едностранна правна сделка упълномощаването може да бъде свободно определено от упълномощителя доколкото не противоречи на императивни правни норми. В случая няма забрана да бъдат упълномощени колкото искате на брой лица да управляват по отделно определено МПС. Дори нещо повече- не виждам пречка тези няколко изрично определени в пълномощното лица да бъдат упълномощени да управляват изрично изброени в същото пълномощно няколко автомобила /МПС/. Въпросът е, че упълномощителят е едно и също лице и същият по свое желание може да определя съдържанието и обема на пълномощното..
- Julyan
- Потребител
Преди около два месеца и половина в ДВ бе публикувано, че всеки, който ползва на правно основание ППС и е различен от собственик, следва да бъде регистриран като ползвател. Тук (във форума) имаше подобна дискусия. Не съм я чела отдавна, но до преди време не се изясни как и къде трябва да стане тази регистрация.
Що се отнася до общото пълномощно-мисля, че е възможно. Но в този случай служителите ще трябва да докажат, че са служители на тази фирма, легитимирайки се със служебни карти или с договор, което от своя страна отново поражда неудобство.
Що се отнася до общото пълномощно-мисля, че е възможно. Но в този случай служителите ще трябва да докажат, че са служители на тази фирма, легитимирайки се със служебни карти или с договор, което от своя страна отново поражда неудобство.
- marter
- Потребител
Защо трябва да носят договор, не е задължително да са служители, на тях просто им се дава право да управляват автомобила, достатъчно е да имат лична карта и шофьорска кничка и по същия начин да са им попълнени данните в пълномощното. А и се чудя какво е това "да управляват поотделно" .... както точно могат да управляват заедно ако не е тайна. Според мен може да се упълномощят с едно пълномощно колкото си искате хора да управляват един автомобил. В края на крайщата кой кога го е карал се вижда от пътния лист.
- rumi_r
- Потребител
Благодаря на всички, включили се в темата! Договорът за служителите на КАТ не е нужен наистина. Той е задължителен за застрахователя, ако (не дай, Боже) нещо се случи!
Успешен ден на всички!
Успешен ден на всички!
- alexa2
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|