начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Пред кой съд да предявя издаването на изпълнителен лист?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пред кой съд да предявя издаването на изпълнителен лист?

Мнениеот sapfir333 » 09 Яну 2007, 03:23

Искам да изкарам изпълнителен лист по Запис на заповед за сумата от 10 000лв. От кой съд да поискам това - районен или окръжен?
Благодаря
sapfir333
Младши потребител

Julyan

Мнениеот Julyan » 09 Яну 2007, 08:18

Когато подлежащият на изпълнение акт и основание за издаване на изпълнителен лист е запис на заповед /чл. 237, б. е/ГПК/, независимо от стойността на задължението компетентен в издаването на ИЛ е Районният съд по местожителството на длъжника - чл. 242, ал.2/ГПК /в края/.
:wink: Проблемът е в събирането! Успех!
Julyan
Потребител

Re: Julyan

Мнениеот sapfir333 » 09 Яну 2007, 13:13

Julyan написа: :wink: Проблемът е в събирането! Успех!

Благодаря!
Замислил съм се сериозно върху този проблем, но длъжника има макар и наскоро ипотекирана огромна къща. Има имущество в къщата.
Има и разкрита/и сметки в банка/и по които също надявам се има пари.
Само не знам как да узная кои са тези банки за да насоча съдия изпълнителя. Или той разполага с механизъм и ще може сам да узнае това и запорира сметките? Посъветвайте ме! Благодаря!!!
sapfir333
Младши потребител

Мнениеот kreia » 09 Яну 2007, 13:43

za celta ti preporu4vam da polzvash 4asten sudeben izpulnitel, za6toto te imat pravomo6tie po vuzlagane da prou4vat imu6testvoto na dlujnika
kreia
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ