начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Образец на ИМ по чл.11 от ЗСПЗЗ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Образец на ИМ по чл.11 от ЗСПЗЗ

Мнениеот gosho72 » 30 Ное 2006, 00:17

Колеги,ще помоля ако някой има възможност да ми остави образец на ИМ за иск по чл.11 от ЗСПЗЗ ,предявим от правоимащото лице срещу Общинска служба "Земеделие и гори".До сега не съм работил изобщо с този закон,а ми се постави задача по изготвяне на ИМ.
Ще се радвам,ако някой от Вас ми помогне-знаете,всяко начало си е трудно!
Предварително благодаря.
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот andronika » 30 Ное 2006, 10:20

ал. 2 ли?
оставете ми мейл и ще Ви пратя!
andronika
Потребител

Мнениеот stenly_v » 30 Ное 2006, 11:21

Колега ценя мненията Ви във този форум и ще се радвам да Ви помогна с примерна ИМ.
Доверителят ми .... е наследник на ....., б.ж. на ...., починал на ..., видно от Удостоверение за наследници № .Наследодателят му е притежавал следният земеделски имот: Нива от ...дка, находяща се в местността “....” в землището на ..... Наследниците не са подали заявление пред Общинската служба по земеделие и гори- гр.... за възстановяване на правото си на собственост върху горната нива в съответния срок, видно от представеното Удостоверение на Общинска служба по земеделие и гори- гр..... Съгласно последното въпросния имот липсва в емлячния регистър, защото е...... С оглед на горното
ПЕТИТУМ: Моля, да ни призовете на съд с ответника и след като установите твърдяното от мен да признаете по отношение на Общинската служба по земеделие и гори- гр.... правото на наследниците на ...., б.ж. на ..... да възстановят собствеността си върху Нива от .....дка, находяща се в местността “....” в землището на ......

ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1. Удостоверение за наследници № ;Удостоверение Изх.№ изд от ОСЗГ- гр.;Съобщение за заплащане на данък върху земя и сграда;

Моля, да ми бъде издадено съдебно удостоверение, въз основа на което да се снабдя с друго такова от .... от което да е видно притежавал ли е ....., б.ж. на ..... Нива от ...дка, находяща се в местността “....” в землището на ...
Моля, да ни бъде допуснат един свидетел при довеждане, който ще установи твърдяните по- горе обстоятелства.
stenly_v
Младши потребител

Мнениеот julia » 09 Дек 2006, 00:16

Извинявам се , че се намесвам. Стенли , ако позволиш два въпроса Какво е това съобщение за платени данъци ? Тези старите удостоверения от емл. регистър важат ли
julia
Потребител

Мнениеот stenly_v » 09 Дек 2006, 19:09

Сламката на ИМ е примерна от едно мое миналогодишно дело.Съобщението за плащане на данъци е в случай, че към момента земята, която искате да възстановите е застроена със сграда и за нея сте заплащали данъци.Удостоверенията от емлячния регистър са сигурно доказателство, че земята е била нечия собственост и е внесена в ТКЗС, което се явява сигурно доказателство за претенцията Ви.Поне по мои наблюдения при водените от мен дела е било от решаващо значение.Успех.
stenly_v
Младши потребител

Мнениеот donna » 09 Дек 2006, 19:59

stenly_v написа:Сламката на ИМ е примерна от едно мое миналогодишно дело.Съобщението за плащане на данъци е в случай, че към момента земята, която искате да възстановите е застроена със сграда и за нея сте заплащали данъци.Удостоверенията от емлячния регистър са сигурно доказателство, че земята е била нечия собственост и е внесена в ТКЗС, което се явява сигурно доказателство за претенцията Ви.Поне по мои наблюдения при водените от мен дела е било от решаващо значение.Успех.

Колегата да провери практиката на съответният съд ,в някои съдилище е прието вместо да издават удостоверения и на базата на тях ОСЗГ да го снабдява с друго от което да е видно дали има възстановяване на наследници ,още с исковата молба да се представи такова . Е разликата е в това че ще платите 5 лв такса ва ОСЗГ .
donna
Старши потребител

Благодаря Стенли !

Мнениеот julia » 10 Дек 2006, 21:41

Много си отзивчива и изчерпателна ! Бъди здрава ! Желая ТИ весели празници и ползотворна работа ! УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО КАКВОТО ПРЕДПРИЕМЕШ!
Само не разбрах емлячните регистри, които са в оБщините ЗАЩО непременно трябва да означават , че земите са били в ТКЗС , ане частни . В тях пише ,че на лицето се води в регистър примерно както е при нас от 49г. или 36-40г. дан декларация № , партида № следния непокрит зем. имот. То тогава още ТКЗС не е имало . И двата имота след това са вкл. в стр. граници и са иззети чак към 56г . когато се е изготвял нов КАд .план и е предстояло вкл. им в регулация.
julia
Потребител

Мнениеот stenly_v » 11 Дек 2006, 12:01

В този случай колега ще приложите по делото декларация за непокрит земеделски имот.Donna приемам мнението Ви и го приветствам като чудесна идея, която спестява време и писане на удостоверения.В нашият съд обаче практиката е следната пишеш си съд.удо-е и се оправяш сам.Това е малка и несъществена "спънка".Успех!
stenly_v
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ