Имам следния проблем:
Застраховател се опитва да се измъкне и да не плати дължими суми по гражданска отговорност или поне да не ги плати изцяло.
Реших да поискам обезпечение на доказателствата, експертиза за определяне на щетите, докато колата не е смачкана окончателно за вторични суровини, тъй като я дадох там-т.е. по мнение на мои познати за нищо не става.
Сега трябва да посоча адрес на застрахователя по това обезпечително производство-та на кой адрес-на този застраховател, който се е подписал на договора за застраховка или на местния клон? Нещо не ми е ясно-аз контактувам само с местните лица, но те твърдят, че застраховката е правена в София и само от там ще определят щетите, а иначе доколкото разбирам местното представителство ще ми плати. Изобщо с кого трябва да се съдя и сега и после вбъдеще?
- Дата и час: 05 Фев 2025, 10:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
застраховател-кого да съдя
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
проучи си добре клона. имах такъв случай с ДЗИ - оказа се, че независимо, че на полицата и всички документи пише ДЗИ - клон гр....., то де факто няма регистриран такъв клон, т.е. - регистрирана е само централата. Бяхме завели делото срещу клона, и когато ни направиха възражение, че "такова животно няма", поисках да се явят Управителя, Изп.директори и др. от Сф и да отговорят дали това е вярно, като заявих, че ако се окаже така - то ще съобщя в пресата, че всички полици, запстрахователни договори и въобще всичко, на което пише "клон..." е нищожно и това са неистински документи.
- V_I_K_I
- Младши потребител
Значи срещу София-той този засраховател и клон няма-поне според мен, те сега всички се опитват и банки и застрахователи да се правят на много хитри, не откриват клонове и си казват-те хората от провинцията няма да имат възможност да се съдят в Софияи и така ще намалим делата срещу нас, но поне аз съм в хипотеза на непозволено увреждане и ще водя делото в провинцията
- pitasht
- Активен потребител
И как решихте, че сте в хипотезата на непозволено увреждане? Застрахователят винаги отговаря на договорно, а не на деликтно основание.
- tod
- Младши потребител
Да така е, но за договора, а ако предявя иска и срещу причинителя-за него е непозволено увреждане и мисля, че мога да ползвам тази местна подсъдност по увреждането.
- pitasht
- Активен потребител
Застрахователна консултация
Застрахователната материя е специфична и е добре да се обърнете към професионалист.
За проблеми, съвети и правна помощ можете да пишете на juristche@lex.bg.
За проблеми, съвети и правна помощ можете да пишете на juristche@lex.bg.
- juristche
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|