- Дата и час: 05 Фев 2025, 11:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОР С НОТАРИАЛНА ПОКАНА
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОР С НОТАРИАЛНА ПОКАНА
ИМАМ ДОГОВОР ЗА ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ДОГРАМА. ДАЛ СЪМ КАПАРО НО ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ВЕЧЕ ЗАКЪСНЯВА С 20 ДНИ.РАЗБРАХ ЧЕ МОГА ДА РАЗВАЛЯ ДОГОВОРА С НОТАРИАЛНА ПОКАНА. БИХТЕ ЛИ МИ КАЗАЛИ КАК ТОЧНО СТАВА ТОВА? КЪДЕ ТРЯБВА ОТИДА ПРИ НОТАРИУС ИЛИ ПРИ АДВОКАТ? ИМАЛИ НЯКАКЪВ СРОК В КОИТО ТРЯБВА ДА МИ ВЪРНЕ КАПАРОТО ИЛИ НЕ? ДОЛУ ГОРЕ КОЛКО ЩЕ МИ ИЗЛЕЗЕ РАЗВАЛЯНЕТО НА ДОГОВОРА? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
- PPETROV
- Нов потребител
Най- добре сканирайте договора, защото така зададен въпросът Ви не може да получи отговор.
Зависи от клаузите в договора, от сроковете, които са поставени в него и пр. Колко ще Ви струва зависи от самия адвокат, като мин. хонорар е указан в Наредба №1 на ВАС. Иначе самата нотариална е около 10-12 лева.
Зависи от клаузите в договора, от сроковете, които са поставени в него и пр. Колко ще Ви струва зависи от самия адвокат, като мин. хонорар е указан в Наредба №1 на ВАС. Иначе самата нотариална е около 10-12 лева.
- ana_maria
- Младши потребител
ето го договора
ДОГОВОР
Днес 30. 10. 2006 г. в гр. Варна, между:
ЕТ”………………………………..”адрес на управление: ……………………
……………………………………….. Дан. № ………………….., булстат:……………..,
представляван от …………………………………………, от една страна като
ИЗПЪЛНИТЕЛ и от друга
……………………(име и адрес)……………….………………………………………….,
наречен в настояюия договор ВЪЗЛОЖИТЕЛ се сключва
настоящия договор за следното:
ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА
Изработка и монтаж на PVC,
Възлага на ЕТ”……………….” и приема да изработи и монтира
PVC дограма:
Квадратура:……………..
Цвят:………………….
СРОКОВЕ
Срок за изпълнение: 30. 10. 2006 – 06.11.2006
ЦЕНИ И ПЛАЩАНИЯ
Цена/обща цена/…XXXX………………………
ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ …………………………………………………
Заплаща в аванс :………………% от общата стойност по договора в размер на XXXXX лева / словом XXX
Лева по договора, като останалата сума по договора се заплаща след изработката
И монтирането на PVC дограмата.
За възложителя:
…………………………….
За изпълнителя:
……………………………….
(подпис и печат)
ДОГОВОР
Днес 30. 10. 2006 г. в гр. Варна, между:
ЕТ”………………………………..”адрес на управление: ……………………
……………………………………….. Дан. № ………………….., булстат:……………..,
представляван от …………………………………………, от една страна като
ИЗПЪЛНИТЕЛ и от друга
……………………(име и адрес)……………….………………………………………….,
наречен в настояюия договор ВЪЗЛОЖИТЕЛ се сключва
настоящия договор за следното:
ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА
Изработка и монтаж на PVC,
Възлага на ЕТ”……………….” и приема да изработи и монтира
PVC дограма:
Квадратура:……………..
Цвят:………………….
СРОКОВЕ
Срок за изпълнение: 30. 10. 2006 – 06.11.2006
ЦЕНИ И ПЛАЩАНИЯ
Цена/обща цена/…XXXX………………………
ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ …………………………………………………
Заплаща в аванс :………………% от общата стойност по договора в размер на XXXXX лева / словом XXX
Лева по договора, като останалата сума по договора се заплаща след изработката
И монтирането на PVC дограмата.
За възложителя:
…………………………….
За изпълнителя:
……………………………….
(подпис и печат)
- PPETROV
- Нов потребител
ДОГОВОР ЗА ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ НА ДОГРАМА. ДАЛ СЪМ КАПАРО НО ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ВЕЧЕ ЗАКЪСНЯВА С 20 ДНИ.РАЗБРАХ ЧЕ МОГА ДА РАЗВАЛЯ ДОГОВОРА С НОТАРИАЛНА ПОКАНА. БИХТЕ ЛИ МИ КАЗАЛИ КАК ТОЧНО СТАВА ТОВА? КЪДЕ ТРЯБВА ОТИДА ПРИ НОТАРИУС ИЛИ ПРИ АДВОКАТ? ИМАЛИ НЯКАКЪВ СРОК В КОИТО ТРЯБВА ДА МИ ВЪРНЕ КАПАРОТО ИЛИ НЕ? ДОЛУ ГОРЕ КОЛКО ЩЕ МИ ИЗЛЕЗЕ РАЗВАЛЯНЕТО НА ДОГОВОРА? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
кредиторът може да развали договора, като даде на длъжника подходящ срок за изпълнение с предупреждение, че след изтичането на срока ще смята договора за развален. Предупреждението трябва да се направи писмено, когато договорът е сключен в писмена форма.
Ако задължението не е изпълнено от страната, която е получила задатъка, другата страна при отказ от договора може да иска задатъка в двоен размер.
При неизпълнение на парично задължение, длъжникът дължи обезщетение в размер на законната лихва от деня на забавата.
Здравейте,
Трябва да изпратите покана на изпълнителя да извърши изработката и монтажа в подходящ срок и с предупреждение, че ако не го направи - договорът ще бъде развален, добре е да е заверена нотариално с оглед доказване. Ако до изтичането на срока изпълнителят не направи това - ще Ви дължи връщане на капарото в двоен размер, като върху сумата ще тече лихва за забава. В случай, че мизерникът не Ви върне парите доброволно - ще трябва да се обърнете към адвокат и да го осъдите.
кредиторът може да развали договора, като даде на длъжника подходящ срок за изпълнение с предупреждение, че след изтичането на срока ще смята договора за развален. Предупреждението трябва да се направи писмено, когато договорът е сключен в писмена форма.
Ако задължението не е изпълнено от страната, която е получила задатъка, другата страна при отказ от договора може да иска задатъка в двоен размер.
При неизпълнение на парично задължение, длъжникът дължи обезщетение в размер на законната лихва от деня на забавата.
Здравейте,
Трябва да изпратите покана на изпълнителя да извърши изработката и монтажа в подходящ срок и с предупреждение, че ако не го направи - договорът ще бъде развален, добре е да е заверена нотариално с оглед доказване. Ако до изтичането на срока изпълнителят не направи това - ще Ви дължи връщане на капарото в двоен размер, като върху сумата ще тече лихва за забава. В случай, че мизерникът не Ви върне парите доброволно - ще трябва да се обърнете към адвокат и да го осъдите.
- aleks84
- Потребител
исках да кажа не заверена нотариално, а чрез нотариална покана, но може и чрез препоръчано писмо с обратна разписка.
- aleks84
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|