начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Договор за наем !

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за наем !

Мнениеот murphitka » 05 Ное 2006, 19:31

Здравейте,
Моето питане е за договор за наем , който предлагат на сестра ми и още две момичета, наемащи един апартамент.Наемодателят иска да подпишат договор за наем за 150Е , при положение , че наема ще е 350Е, за да може да декларира доходите си от наема и да му е по малък данъка.Иска и всеки месец да му се подписва разписка , 4е му дължат още 200Е (остатъка) и когато му се изплаща наема да се унищожава разписката от предходния месец и да се подписва нова такава.Моля да ми кажете има ли някаква уловка в цялата работа за сестра ми и нейните съквартирантки и няма ли някакъв друг начин , така че да е удобен и за наемателите ?
Благодаря предварително :)
murphitka
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 05 Ное 2006, 19:41

На Ваше място не бих приел такава "оферта" за наем.За сестра Ви и другите две наемателки има риск да се спекулира от страна на наемодателя с т.нар "разписки".
Наемът е сравнително висок.Изпипайте си договора както трябва- до най-малката подробност.
gosho72
Потребител

Мнениеот murphitka » 05 Ное 2006, 20:13

Много благодаря за отговора.Аз имах идея да се подпишат три договора , отделно за всяка наемателка за по 116Е и той да си декларира само с единия договор.Възможно ли е това и дали е добро решение за наематилите?
murphitka
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 05 Ное 2006, 23:33

В конретния случай са възможни няколко варианта. Тези разписки са нож с две остриета, както за вас, така и за наемателя. В конретния случай, с цел най-добра защита на вашите интереси е препоръчително да се посъветвате с адвокат. Договорът за наем е една облигационна връзка, която трябва да се уреди внимателно. Ако насрещните задължения не са изчерпателно определеи, или задълженията на наемателя са в повече от тези на наемодателя, но едната страна винаги е неоправдана. Също така, от значение е начина на преркатяване на договора за наем.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ