начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Помогнете ми за пари назаем!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете ми за пари назаем!

Мнениеот Stas67 » 03 Ное 2006, 12:21

Преди около година дадох пари назаем. Насреща имам разписка, подписана от мен и този, който получи парите, но не е заверена пред нотариус. Подписахме я и без свидетели. Сега човекът не иска да върне парите. Какво да правя??? Има ли някаква надежда? И ако има, каква?
Stas67
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 03 Ное 2006, 12:26

каква е сумата? не Ви питам просто от интерес, от това зависи доказването на вземането Ви.
ykovachev
Активен потребител

Re: Помогнете ми за пари назаем!

Мнениеот monteskio » 03 Ное 2006, 12:58

Stas67 написа:Преди около година дадох пари назаем. Насреща имам разписка, подписана от мен и този, който получи парите, но не е заверена пред нотариус. Подписахме я и без свидетели. Сега човекът не иска да върне парите. Какво да правя??? Има ли някаква надежда? И ако има, каква?

Здравейте,

Разбира се, че има надежда. Няма от какво да се притеснявате. Най-важното и основно което трябва да направите в кратък срок е да се консултирате с адвокат. Ще му представите разписката и други документи, ако има такива и ще разясните фактите. След това ще получите компетентно правно становище по отношение на възможността за събиране на парите, които сте предоставили в заем или на друго основание. Ако посочите от кой град сте, можем да ви насочим към наши колеги, които практикуват.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Stas67 » 03 Ное 2006, 13:00

ykovachev написа:каква е сумата? не Ви питам просто от интерес, от това зависи доказването на вземането Ви.

Сумата е 1300лв.
Stas67
Нов потребител

Мнениеот pinkopanter » 03 Ное 2006, 13:10

А има ли посочена дата в тази разписка на която той трябва да върне сумата?
Ако няма трябва да му изпратите покана за плащане, с получаването на която длъжника ще изпадне в забава. Ако в срок от 1 месец не плати тогава следва да предявите иск пред районния съд.
pinkopanter
Потребител

Назад към Взаимопомощ