начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

програмата НАТУРА 2000

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

програмата НАТУРА 2000

Мнениеот kalibar » 26 Окт 2006, 12:53

Ще бъда благодарен на всеки, който изрази мнение по тази толкова гореща в момента тема и даде повече подробности около самата програма.След като щателно се порових в нета успях да открия информация за защитените територии, но по таблицата от официалния сайт остават доста въпроси -какво става с тези територии?изцяло ли се забранява строителството/независимо дали си строиш къща или завод/ върху тях? собственицит им имат ли право на обезщтение тъй като според мен след включване в програмата собственика на съответната територия е с доста ограничени/ да не кажа никакви / права върху земята си.Интересна ще ми е всяка информация относно поставената тема.
kalibar
Нов потребител

Мнениеот marcogm » 26 Окт 2006, 17:01

По информация от пресата - в.ДНЕВНИК ,в тези територии ще може да се строят, но при съответни ограничения ,обекти които не натоварват околната среда . Мисля ,че има и фондове ,които изплащат компенсации на собствениците за наложените им ограничения. Към момента не мога да кажа нищо повече .Ако имате възможност проверете в ДНЕВНИК . Там има статии на тази тема .
marcogm
Младши потребител

Мнениеот marcogm » 26 Окт 2006, 17:10

Сега проверих. Писано е страшно много но нямам възможност да извлека важното и да Ви го кажа .Трябва да се поровите. Утре ,ако все още е актуална темата ще Ви пиша.
marcogm
Младши потребител

Мнениеот dar7 » 26 Окт 2006, 19:12

и на мен преди седмица ми се наложи да се поровя в нета по тази тема, това с което мога да ви помогна е да ви кажа, че не всички територии посочени в страницата в Интернет на Натура 2000, т.е. тези които са инвентаризирани, са включени в програмата, някои са отпаднали. За конкретния имот, с подробна скица, по възможност с координатни точки се обърнете към съответната РИОСВ за по точна и актуална информация.
dar7
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ