Колеги,имам следният глупав въпрос.Какви документи са ми нужни да впиша съдебно решение на Касационен съд.Трябва ли да прилагам решенията на трите инстанции и исковата молба.Според една съдиика трябва да внеса държавна такса на база исковата молба,а не на база данъчната оценка и да приложа заверени преписи от трите инстанции и исковата молба.
Досега съм вписвала само решения на районен съд и съм внасяла решението и данъчна оценка,не е ли по същия начин.
- Дата и час: 05 Фев 2025, 05:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Документи за вписване
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Документи за вписване
raia_g написа:Колеги,имам следният глупав въпрос.Какви документи са ми нужни да впиша съдебно решение на Касационен съд.Трябва ли да прилагам решенията на трите инстанции и исковата молба.Според една съдиика трябва да внеса държавна такса на база исковата молба,а не на база данъчната оценка и да приложа заверени преписи от трите инстанции и исковата молба.
Досега съм вписвала само решения на районен съд и съм внасяла решението и данъчна оценка,не е ли по същия начин.
Ще ти са нужни заверени преписи от решенето на ВКС /2 БР. един остава в службата по вписванията и се прилага към съответното дело ,а другия при теб с отбелязванията за вписване /+ Д.Т. заплатена върху данъчната оценка .Но знай ли човек различни райони различна практика.
Защото ти е препис искова молба ,ако не е била вписана се прилага правилото на 115 ал.4 ЗС .
- donna
- Старши потребител
И аз това се чудя,както и не виждам смисъл от заверените преписи от всички инстанции.Благодаря ти Донна
- raia_g
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|