- Дата и час: 05 Фев 2025, 05:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разлика между признаване и неоспорване на иск
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Разлика между признаване и неоспорване на иск
Каква е разликата между това да не оспорваш иска и това да го признаеш?
- desidesi
- Младши потребител
С признаването на иска ответника се отказва от защита срещу иска.
С оспорването на иска ответника оспорва правото на иск на ищеца или неговото надлежно упражняване.Или в случая ответника предявява отвод-с цел да се предизвика спиране или прекратяване на делото.
С оспорването на иска ответника оспорва правото на иск на ищеца или неговото надлежно упражняване.Или в случая ответника предявява отвод-с цел да се предизвика спиране или прекратяване на делото.
- gosho72
- Потребител
Мисля, че когато твърдиш, че иска е недопустим, това е различно от оспорване на иска. мисля, че оспорването е само по същество-твърдиш, че иска е неоснователен. Случвало ми се е в зала, колежка да каже, че не оспорва иска. Тогава делото си се гледа със събиране на доказателства. Мисля, че като кажеш, че го признаваш, би следвало направо да се обяви за решаване. Но точната разлика не ми е ясна.
Благодаря, че ми отговори Гошо.
Благодаря, че ми отговори Гошо.
- desidesi
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|