начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Търся НА уреждащ образователния ценз на строителни работници

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся НА уреждащ образователния ценз на строителни работници

Мнениеот anit0 » 02 Сеп 2006, 00:00

Аз съм вещо лице към съда и се нуждая от помощ. Проблемът ми е, че трябва да отговоря на следия въпрос: Има ли нормативен акт, с който се задължават лицата извършващи строителна дейност, като зидаро-мазачество, лепене на плочки, поставяне на изолации и други подобни, да притежават съответния образователен ценз. Става въпрос за лице, което съди майстора, който му е изградил една стена и му е налепил плочки в банята. Издава ли се такова разрешително на лицата, придобили такъв занаят и в кой нормативен документ да търся подобна информация.
Ако някой от този форум ми помогне, ще го благославям вечно! :? :? :?
anit0
Нов потребител

Мнениеот bulgar » 02 Сеп 2006, 00:39

Това е правен въпрос и не може да предмет на експертиза!!!!!!!!!
СЪДЪТ ЗНАЕ ЗАКОНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bulgar
Потребител

Мнениеот keith_flint69 » 02 Сеп 2006, 03:47

Правилно
keith_flint69
Потребител

Re: Търсене на нормативен акт

Мнениеот monteskio » 02 Сеп 2006, 08:29

anit0 написа:Аз съм вещо лице към съда и се нуждая от помощ. Проблемът ми е, че трябва да отговоря на следия въпрос: Има ли нормативен акт, с който се задължават лицата извършващи строителна дейност, като зидаро-мазачество, лепене на плочки, поставяне на изолации и други подобни, да притежават съответния образователен ценз. Става въпрос за лице, което съди майстора, който му е изградил една стена и му е налепил плочки в банята. Издава ли се такова разрешително на лицата, придобили такъв занаят и в кой нормативен документ да търся подобна информация.
Ако някой от този форум ми помогне, ще го благославям вечно! :? :? :?

Нормативният документ който търсите е Закон за занаятите. От друга страна, според мен така формулираната задача е недопустима, но щом съдът я е приел - значи е правилна.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот anit0 » 04 Сеп 2006, 00:51

Много Ви благодаря, Monteskio. Експертизата е по дознание и действително не е формулирана както трябва, но все пак трябва да си свърша поетото задължение. Очарована съм, че има такъв форум, където може да потърсиш и да дадеш помощ, дори по доста заплетени казуси. :P
anit0
Нов потребител

Мнениеот black » 04 Сеп 2006, 09:42

Такова животно, наречено "нормативен документ" НЯМА! Колеги, помислете върху това понятие и не го употребявайте поне вие!
black
Младши потребител

Мнениеот paradoxx » 04 Сеп 2006, 10:09

Бяха разправяли в университета за съдия, който назначил правна експертиза, но не вярвах досега, че може да е било истина.
paradoxx
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ