Изпълнително дело, на длъжникът му е отнет международния паспорт.
сега погасява задължението си.
интересува ме къде е уредено (ако изобщо е уреден този въпрос), има ли срок в който трябва да му бъде върнат паспорта?
- Дата и час: 05 Фев 2025, 05:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отнет паспорт по изп. дело
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Щом погасявате задължението в момента, направо "кацнете" на главата на публичния изпълнител да Ви издаде и постановление за отмяна на обезпечителната мярка. Сезон на отпуските е и не се знае знае ли се, ако изтървете момента...Успех и леко пътуване!
- sunshine_75
- Потребител
Щом погасявате задължението в момента, направо "кацнете" на главата на публичния изпълнител да Ви издаде и постановление за отмяна на обезпечителната мярка. Сезон на отпуските е и не се знае знае ли се, ако изтървете момента...Успех и леко пътуване!
- sunshine_75
- Потребител
ВЕРОЯТНО ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ВИ Е НАД 5000 ЛВ.,КАТО ГО ПОГАСИТЕ ЦЯЛОТО ТОГАВА ЩЕ ВИ ВДИГНАТ ПАМа,ТАКА ЧЕ ПЛАЩАЙТЕ И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ПАСПОРТА СИ
- malanoche
- Потребител
маланоче, много ясно че е за над 5 000...то за по малко не се отнема паспорт.
само че не това питах..
Съншайн мерси, този способ с кацането ми е ясен..
питах дали е регламентирано някъде и къде?:)
само че не това питах..
Съншайн мерси, този способ с кацането ми е ясен..
питах дали е регламентирано някъде и къде?:)
- redalex
- Младши потребител
естествено че е регламентирано в ДОПК колега....................публичния изпълнител прави предложение до ОДП и те ти налагат и вдигат ПАМа,щом си платите задължението веднега ще вдигнат забраната,поне ние така го правим.
- malanoche
- Потребител
ИМАМЕ ДЛЪЖНИЦИ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ В ПОРЯДЪКА НАПРИМЕР НА 100 000-200 000ЛВ.,НАЛАГАМЕ ПАМ,ТЕ ТОГАВА СЕ СЕЩАТ ДА СИ ПОГАСЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО,ИДВАТ И ИСКАТ ДА СЕ ВДИГНЕ ЗАБРАНАТА ДОРИ АКО СИ ПЛАТЯТ 10% ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО,МАЛКО НАГЛО НЕМИСЛИТЕ ЛИ,ПОГАСЯВАШ ЦЯЛОТО И ПОЛУЧАВАШ ПАСПОРТА.
Последна промяна malanoche на 26 Юли 2006, 17:09, променена общо 1 път
- malanoche
- Потребител
ако смъкнеш задължението под 5 000 лв., публичния изпълнител няма право да не ти върне паспорта,друг вариант ако представиш надлежно обезпечение също трябва да ти вдигнат забраната.............ХАЙДЕ УСПЕХ,ВСИЧКО Е ПО ВЪТРЕШНИ ИНСТРУКЦИИ И ДОПК
Последна промяна malanoche на 26 Юли 2006, 17:10, променена общо 1 път
- malanoche
- Потребител
идеята беше че човека си изплаща цялото задължение- главница + лихви + разноски.
всичко на куп.
въпросът е че съм запознат с темповете на действие на софийската съдебно изпълнителна служба и знам че нищо не става ВЕДНАГА.
за това питам: има ли срок в който са длъжни да му върнат паспорта и да му св вдигне забраната за напускане на страната?
и къде го пише.
всичко на куп.
въпросът е че съм запознат с темповете на действие на софийската съдебно изпълнителна служба и знам че нищо не става ВЕДНАГА.
за това питам: има ли срок в който са длъжни да му върнат паспорта и да му св вдигне забраната за напускане на страната?
и къде го пише.
- redalex
- Младши потребител
redalex написа:за това питам: има ли срок в който са длъжни да му върнат паспорта и да му св вдигне забраната за напускане на страната?
и къде го пише.
Мила ЕДА, къде в чл. 75 от закона за българските документи за самоличност видя нещо за срокове и връщане на паспорти???
за да те улесня ще обърна внимание, че ключовите думи са СРОК
и ВРЪЩАНЕ на паспорт.
оценявам желанието ти да ми помогнеш, но освен леко ме изнервиш, друг ефект не постигна.
тенк ю.
едит:
в тоя форум влизам 2 пъти в годината, но май и това е много.
язък за хубавото заглавие: Взаимопомощ...
- redalex
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|