начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Прекратяване едностранно застраховка Живот по кредит!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване едностранно застраховка Живот по кредит!

Мнениеот gkey » 21 Юли 2006, 21:11

Здравейте,

Имам нужда от компетентно мнение по следния казус:
Сключен е договор за потребителски кредит с поръчители. Има подписано съгласие за застраховка живот, като това било бонус към кредита, т.е. не се е заплащала въпросната застраховка, защото била групова. Има изрично упоменато, че срокът на застраховката е срокът за погасяване на кредита. В следствие на смърт на титуляра на кредита се разбира че въпросната групова застраховка е била прекратена едностранно, без известие, на всички отпуснати кредити. Имам ли право да притендирам, че банката е виновна и след като си е прекратила договорните си взаимоотношения с застрахователната компания, не е подновила груповата застраховка в нова. С една дума има ли право без уведомление да прекрати застраховката и как мога да се защитя (като наследник) за да не стане съдебен кредита, при положение че не го изплащам. След консултация с адвокат, разбрах че мога да заведа дело срещу банката като целта е да се спре изваждането на изпълнителен лист и съда да реши кой е прав.
Имам ли шанс и в правото ли съм да искам справедливост!

Ще съм благодарен на всяко изказано мнение.
gkey
Нов потребител

Мнениеот gkey » 24 Юли 2006, 09:47

Никой ли няма мнение по тази тема?? Ще съм благодарен на всяко мнение, но като че ли никой не иска да помогне :cry:
gkey
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ