Здравейте , имам нужда от съвет и затова се обръщам към вас.
Проблема е следния:
Майка ми е изтеглила кредит от Евролайн. Сумата на кредита е 1500 лв.
Разбрах , че ако тя не може да върне кредита , той се прехвърля на пряките и наследници , а т.е аз и брат ми.
Найстина ли е така ?
И ако ДА . Има ли начин по законен път да избегнем плащането ?
Предварително Ви благодаря.
- Дата и час: 05 Фев 2025, 01:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно връщане на кредит.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Има начин - да чакате да изтече 5-годишната давност. Иначе, ако сме по-сериозни - надявам се майка Ви не е починала още. Ако това се случи, трябва да приемете наследството по опис, ако искате да отговаряте само до размера на активите в това наследство, а не и с личното си имущество, или да направите отказ от наследство, ако в наследството има само задължения. Но за 1500 лв. "Евролайн" мисля, че не си струва да правите такива "гимнастики". Нека да ви намерят, да ви съдят и т.н., изобщо да го д...т
Докато майка Ви е жива, НЕ СТЕ никакви наследници, ако сте имали предвид нещо подобно.
Докато майка Ви е жива, НЕ СТЕ никакви наследници, ако сте имали предвид нещо подобно.
-
gudio - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|