начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

въпрос по изпълнителен лист

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос по изпълнителен лист

Мнениеот optimus » 20 Мар 2006, 16:05

Здравейте!
Управител съм на сграда в режим на ЕС.
Преди време заведох дело срещу няколко от неплащащите живущи във входа и получих изпълнителен лист.
На двама от длъжниците парите бяха удържани от заплати, но има още един длъжник, който работи, но сумата която му удържат е смешна.
При така създалата се ситуация аз мога ли да използвам и друг способ ЕДНОВРЕМЕННО с горния.
Нещата са такива , защото длъжника го осигуряват на мин. раб. заплата, а иначе взема пъти повече/знам го от него/.
Например мога ли да търся банкови сметки или друга ДВИЖИМА И НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ!!! И КАК ТОЧНО.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
learn the rules, to break them wisely
optimus
Младши потребител

Мнениеот nikilex » 20 Мар 2006, 16:17

Поискайте от съдия-изпълнителя да бъде наложена възбрана върху апартамента на комшията и той сам ще дойде да си внесе цялото задължение.
С Уважение: ............................
nikilex
Потребител

Мнениеот optimus » 21 Мар 2006, 00:06

тази възбрана върху имота с каква цел е : да се продаде за издължаване или просто му налагат възбрана да не може да го продава собственика...защото ако е второто ефекта е никакъв..просто длъжника и през ум не му минава да си го продава.
идеята ми е мога ли да искам от съдия-изпълнителя проверка за банкови сметки...и запор на тях
learn the rules, to break them wisely
optimus
Младши потребител

Мнениеот georgiev_victor » 21 Мар 2006, 20:06

Можеш
georgiev_victor
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ