- Дата и час: 04 Фев 2025, 21:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съди ме поръчител, който е платил вместо мен задължението ми
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Съди ме поръчител, който е платил вместо мен задължението ми
Имам два въпроса. Съди ме поръчител, който е платил вместо мен моето задължение. Искам да попитам какво ще стане ако не платя. СУмата не е голяма - 1000лв., но от морална гледна точка(парите не са ползвани от мен и поръчителят е поръчителствал по искане на лицето,което взе парите), не желая да плащам. Не работя, нямам имущество на свое име. Знам,че ще текат лихви. Какво друго ще стане ако сега не платя. И още един въпрос - мога ли да поискам делото да се премести в друго съд, защото аз живея в София, а делото се води в родния ми град, който е на 400км оттук, а имам бебе и ходенето до там е свързано с много трудности?
- petrova_
- Младши потребител
Без думи
И що преебавате човека, който Ви е гласувал доверие?
- n_rangelova
- Нов потребител
Разбрах,че мога да направя възражение за подсъдност. Постоянният ми адрес е в друг град. Дайте ми пример как се пише такава молба.
- petrova_
- Младши потребител
Възражение за подсъдност се прави устно пред съдията и то най-късно до приключване на първото заседание по делото.
- nikoy
- Потребител
Чл. 127. Доколкото не следва друго от отношенията между солидарните длъжници, това, което е платено на кредитора, трябва да се понесе от тях по равно.
Всеки солидарен длъжник, който е изпълнил повече от своята част, има иск срещу останалите съдлъжници за разликата. Ако някой от последните се окаже неплатежоспособен, загубата се разпределя съразмерно между другите съдлъжници, включително и този, който е изпълнил
Всеки солидарен длъжник, който е изпълнил повече от своята част, има иск срещу останалите съдлъжници за разликата. Ако някой от последните се окаже неплатежоспособен, загубата се разпределя съразмерно между другите съдлъжници, включително и този, който е изпълнил
- dharma
- Нов потребител
Този отговор е полезен за поръчителите на питащата.В случая всъщност не е ясно кой е основния длъжник.
- nikoy
- Потребител
Няма значение кой длъжник, кой не и тем подобни. Просто ето ситуацуята - получих призовка и се явих в деня и часа пред съда. Съдията ме питаше дали съм запозната с исковата молба, а аз казах не и поисках отлагане на делото.Отложиха го. Въпросът ми е следният. Мога ли да направя възражение за подсъдност на основание чл. 81от ГПК на насрочената нова дата?
- petrova_
- Младши потребител
nikoy написа:Как защо, нали искате да правите възражение за подсъдност.
Да,искам, но ако съдията каже,че е трябвало на първото заседание да го направя, аз какво да му кажа.
- petrova_
- Младши потребител
nikoy написа:Нали е било отложено, след. не се е състояло още.
И аз това си помислих, но не бях сигурна:)Благодаря:)
- petrova_
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|