- Дата и час: 04 Фев 2025, 23:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРОМЯНА НА ЕГН
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
48 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ПРОМЯНА НА ЕГН
Здравейте!
Интересува ме може ли по някаква причина да се извърши промяна на ЕГН или рождена дата и произтичащите от това взаимодействия между двете.
Ще се радвам,ако някой успее да ми помогне!
Интересува ме може ли по някаква причина да се извърши промяна на ЕГН или рождена дата и произтичащите от това взаимодействия между двете.
Ще се радвам,ако някой успее да ми помогне!
- ststeven
- Нов потребител
- Гост
Естествено, че може. Процедурата е съдебна, но трябва да се представят убедителни доказателства в насока на друга рождена дата, различна от тази, посочена в акта за раждане. След като, по-точно ако, съдът реши, че искането е основателно, се извършва промяна и в ЕГН-то, съобразно решението на съда. Напоследък обаче тези искове по принцип не се уважават, поради смяната на ЕГН-тата заради черните печати. Затова казвам, че трябват солидни доказателства.
- maycheto
- Младши потребител
Промяна на ЕГН
Може и съм съгласна с казаното от колегата, но напоследък наистина стана трудно да си промениш името или ЕГН.
- мери
maycheto написа:Естествено, че може. Процедурата е съдебна, но трябва да се представят убедителни доказателства в насока на друга рождена дата, различна от тази, посочена в акта за раждане. След като, по-точно ако, съдът реши, че искането е основателно, се извършва промяна и в ЕГН-то, съобразно решението на съда. Напоследък обаче тези искове по принцип не се уважават, поради смяната на ЕГН-тата заради черните печати. Затова казвам, че трябват солидни доказателства.
Благодаря!Вие все пак знаете ли за някой случай на промяна?
- ststeven
- Нов потребител
Да. Но бяха преди няколко години. Скоро не съм водила такова дело. Само смяна на име съм правила скоро.
- maycheto
- Младши потребител
Nee tolkova absurdno. Zashtot oima i greshni EGN.Vednaga davam primer. Minalia mesets imah delo v koeto edna dama figurirashe v akta za rajdane 56..... a EGN e 54..... O4evidno e 4e ima greshka niakade. Vmesto da si poiskat promianata na EGN ..... po administrativen red (4l.77 ot ZGR ako ne me laje pametta) tia poiska popravka v akta za rajdane po sadeben red(neshto na koeto se protivopostavih). Na parva instantsiia molbata e uvajena.
Mislai 4e ne beshe redno da i uvajavat molbata no tova si e moe mnenie.Sadebnoto reshenie si e sadebno reshenie.Imaite predvid 4e EGN sa vavedeni prez 1978godina i togava se e rabotilo na anketen printsip.Taka 4e ako se ustanovi takava greshka v EGN ima si administrativna protsedura za korektsia na EGN(vij Siela)
Mislai 4e ne beshe redno da i uvajavat molbata no tova si e moe mnenie.Sadebnoto reshenie si e sadebno reshenie.Imaite predvid 4e EGN sa vavedeni prez 1978godina i togava se e rabotilo na anketen printsip.Taka 4e ako se ustanovi takava greshka v EGN ima si administrativna protsedura za korektsia na EGN(vij Siela)
- neznaiko
Добре, може би сте прав, "Незнайко", за административната процедура за промяна на ЕГН, но бихте ли ми казали как може човек да си промени рождената дата? А това, което споделихте за корекцията в акта на раждане, бихте ли уточнили ,след като Съдът е уважил молбата за корекции в него, каква ще бъде по-нататък процедурата? Благодаря Ви предварително!
- Гост
По темата искам да кажа , че аз установих след 28 години , че ЕГН -то ми е грешно впрочем те администр.органи го установиха точно когато трябваше да си правим лични карти ми казаха ами не е такова а друго.И просто отидох в общината по местоживеене и там ми направиха едно малко картонче с новото егн 4 цифри бяха грешни от предишното.От тогава се записвам с новото и не съм имала проблеми но в дипломите и акт за раждане съм си с грешни 4 числа.
- maniata
По темата искам да кажа , че аз установих след 28 години , че ЕГН -то ми е грешно впрочем те администр.органи го установиха точно когато трябваше да си правим лични карти ми казаха ами не е такова а друго.И просто отидох в общината по местоживеене и там ми направиха едно малко картонче с новото егн 4 цифри бяха грешни от предишното.От тогава се записвам с новото и не съм имала проблеми но в дипломите и акт за раждане съм си с грешни 4 числа.
- maniata
- maniata11
Пречетете по-добре въпроса на питащия. Очевидно не става дума за грешка в ЕГН-то. Човека пита за промяна на дата на раждане. Това става единствено по съдебен ред.
- maycheto
- Младши потребител
Da promianata na datata za rajdane stava samo po sadeben red. Za da bade uvajena molbata vi sledva da predstavite ubeditelni dokazatelstva za tova 4e ne ste rodeni na ...... a ste rodeni na ..... i da poiskate ot sada da postanovi s reshenie popravka v akta za rajdane. Vaprosa shto e tui ubeditelni dokazatelstva e mnogo slojen i shukotliv.Az li4no sam konservativno nastroen i ne s4itam 4e sas svidetelski pokazania moje da se dokaje 4e edno litse e rodeno ne edi koga si a edi koga si.V potkrepa na moia konservatizam e i razporedbata na 4l.133, al.1 bukva B ot GPK. Ako oba4e uspeete da predstavite niakavo ubeditelno dokazatelstvo - primerno saobshtenie za rajdane ili pak bolni4en karton ot le4ebnoto zavedenie kadeto litseto e rodeno i se ustanovi 4e ima razminavane v daden meditsinski dokument i sastavenia akt za rajdane to togava sada shte se zamisli po vaprosa i moje da se dokaje 4e ima greshka v akta za rajdane. No pak kazvam li4no spored men takiva molbi bi sledvalo izklu4itelno riadko da badat uvajavani.No tova e li4no moe mnenie.Vse pa kaz ne sam sadia.Vajno e da ubedite sada
- neznaiko
Аргументът,поради който повдигнах темата за промяна,в действителност звучи искрено и не буди съмнения,но може би звучи несериозно.
- ststeven
- Нов потребител
Spored men iskaneto vi e absurdno. Sas sashtia uspeh mojete da pretendirate v akta vi za rajdane i v EGN vi da bade promenena godinata na rajdane.Naprimer vmesto 1960 godina da bade zapisano 1980.
Molbata vi sledva da bade otkhvarlena kato neosnovatelna.Tova e mnenieto mi.
Sada ne moje da uvajava kaprizite na X ili Y
Molbata vi sledva da bade otkhvarlena kato neosnovatelna.Tova e mnenieto mi.
Sada ne moje da uvajava kaprizite na X ili Y
- neznaiko
48 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|