- Дата и час: 11 Фев 2025, 02:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпълнително дело въпрос?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
изпълнително дело въпрос?
Имаме изп.лист издаден въз основа на съд.основание -съд.решение но повреме на добр.изпълнение длъжникът заведе дело по 255 ГПК без да има нови факти по делото а просто да бави изпълнението.Районния отхвърли иска му, но на мен не ми е ясно защото не сме получили нищо от съда какво е положението на изпълнението?По закон след като е въз основа на съд.решение не го спира тогава какво прави висящо ли е?И в кой момент мога да искам да се възобнови след отхвърлянето на иска на длъжника и пред втора истанция ли?
- ема владова
Съдът, който е решавал спора по чл. 255 от ГПК няма никакво задължене да уведомява страните за хода на изпълнителното производство. Ако то е било спряно, като обезпечение на предявения иск и искът е бил отхвърлен с влязло в сила решение трябва да се проведе процедулата по чл. 321 от ГПК за отмянана обезпечението и определението за отмяна след това да се представина съдия - изпълнителя. А тази процедура започва по молба на заинтересуваната страна.
Изпълнителното производство се спира в случаите на чл. 329 от ГПК. Предявяването на иска по чл. 255 от ГПК само по себе си не е основание за спиране.
Изпълнителното производство се спира в случаите на чл. 329 от ГПК. Предявяването на иска по чл. 255 от ГПК само по себе си не е основание за спиране.
- steli_na
- Потребител
Длъжникът поиска обезпечение но съда отхвърли иска му така ,че сега обжалва пред втора истанция.Но аз немога да разбера като в закона пише , че съда може да спира изп.призводство само въз основа на акт издаден на не съдебно основание 250 ал.1 и 2 ГПК как в нашият случай като е въз основа на съд решение може да го спре?
- ема владова
Първа истанция отхвърли иска по 255 ГПК но втора насрочи заседание.Не ми е ясно защо след като по делото няма нововъзникнали факти и обстоятелства.Какво ще разглеждат на това заседание и възможно ли е да се повтарят произв.действия от делата водени преди изпълнителното дело и въз основа на които имаме изпъл.лист?Моля които има представа да даде съвет.
- ema владова
255 ГПК
Първа истанция отхвърли иска по 255 ГПК но втора насрочи заседание.Не ми е ясно защо след като по делото няма нововъзникнали факти и обстоятелства.Какво ще разглеждат на това заседание и възможно ли е да се повтарят произв.действия от делата водени преди изпълнителното дело и въз основа на които имаме изпъл.лист?Моля които има представа да даде съвет.
- ema владова
255 ГПК
- ema владова
255 ГПК
- ema владова
255 ГПК
- ema владова1
255 ГПК
- ema владова1
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|