- Дата и час: 04 Фев 2025, 20:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
временно преустановяване на адв.дейност
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
временно преустановяване на адв.дейност
Колеги може ли някой да ми каже как става временното преустановяване на дейност по чл. 23 ЗА, какво се подава до САК, в какъв срок от възникване на основанието, в какъв срок те се произнасят и въобще колко време отнема това.Имам предложение да работя в чужбина с едногодишен договор и желая да замина а след това отново да си работя като адвокат.Благодаря предваритлено.
- емалия
Re: временно преустановяване на адв.дейност
емалия написа:Колеги може ли някой да ми каже как става временното преустановяване на дейност по чл. 23 ЗА, какво се подава до САК, в какъв срок от възникване на основанието, в какъв срок те се произнасят и въобще колко време отнема това.Имам предложение да работя в чужбина с едногодишен договор и желая да замина а след това отново да си работя като адвокат.Благодаря предваритлено.
Направо заминавай така и така ще трябва да плащаш членски внос даже и да заминеш бед да преустановиш..никой няма да знае пък и ще ти тече стажа...
- Гост
Аз също така си мислех но спред мен след като имам договор, плащам данъци в съотв.държава а също така уведомявам нашите данъчни за доходите придобите в чужбина имаме и споразумение относно двойното дан.облагане. Така евентуално и САК може да бъде уведомена а аз нямам гоещото желание да се излагам.Така и така тази една година пак ми е стаж а и има възможност този договор да се удължи за в бъдеще.
- eмалия
Аз имам същия проблем, тъй като временното преустановяване е предвидено само за избираемите длъжности / примерно кмет, председател на общински съвет/, а не за назначаеми длъжности, или при сключването на трудов договор. Ако примерно те разберат от адвокатския съвет ще трябва да образуват дисциплинарно производство и да те отпишат от колегията.
- pinkopanter
- Потребител
пак аз
Точно това е възможно дори почти сигурно да стане а аз не искам.Нали в апликацията споменавам САК и обикновенно те питат може ли да се свържем с тях за повърждение и така ще научат за какво става ?-така , че искам да си го направя както хората. След като е записано в закона , че при назначаване с тр.договор отпада основанието за упр. на адв. дейност то тогава следва да се преустанови временно. Но как става идея си нямам а тук ме питат колко време ще ми отнеме тази процедура?
- emalia
Не може временно, ако искате да е законосъобразно трябва да подадете молба за отписване от адвокатската колегия. Това е много неприятно, защото после ако искате пак да влезете в адвокатската колегия трябва да се плаща регистрационна такса и да се полага изпит ако нямате пет годишен юридически стаж.
- Rammstein
как така?
Колега тогава какво е основанието което визира времменното преустановяване ? В какви случаи е допустимо? Да разбирам ли , че в този сличай е по добре да не предприемам нищо пък каквото стане.Нямам желание за изпит и нова такса.
- емалия
Точно така недейте да предприемате нищо, основанието за преустановяване на адвокатска дейност е само ако заемете избираема длъжност. Тоест адвокатския съвет ще ви откаже. Знам от опит защото съм пробвал.
Аз не намерих практика към чл. 23 от ЗА, но въпреки това нормата не може да се търлкува разширително.
Аз не намерих практика към чл. 23 от ЗА, но въпреки това нормата не може да се търлкува разширително.
- Rammstein
Благодаря Ви за отговора. Според мен може би ще има отново промени в ЗА според Евр. законодателство тъй като на колегите адвокати тук на запад им е чудно защо има подобни изисквания към нас адвокатите в БГ.Те например могат да имат частен бизнес, да са търговци , управители и др. някой дори са арбитр. съдии и адвоакти едновременно.
- eмалия
Ами просто нашето законодателството не е направено за да улеснява хората в тяхната дейност, а само за да ги ограничава
- pinkopanter
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|