начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

СМС Достъп до ПИС Ciela Net - има ли инфо за фирми?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СМС Достъп до ПИС Ciela Net - има ли инфо за фирми?

Мнениеот tyrse] » 12 Яну 2006, 00:26

някой ще ми каже ли дали тази услуга дава възможност за преглеждане на пълни данни за фирми по име, както и за преглеждане на броеве на ДВ. пише единствено че предлага достъп до българското законодателство, в което не виждам смисъл, тъй като то така или иначе е достъпно безплатно.

дано някой отговори бързо. мерси.
tyrse]

Мнениеот kontrol » 12 Яну 2006, 01:41

Ще Ви отговоря съвсем без да знам дали съм прав, а само каквото предполагам:
- фирми няма;
- българските закони, в широк смисъл, не са свободно достъпни по принцип; достъпни са някои от актовете, кръстени "закон";
- Има един сайт "Дакси" за "фирмено разузнаване", но там май няма есемес достъп, а те си имат карти, може и с e-card.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот protekta » 12 Яну 2006, 09:11

Аз съм абонат на Сиела Нет.

Системата е структурирана така :

-актове по видове
-актове по години
-актове по органи
-юридическа структура
-съдебна практика
-право на ЕО
-неофициален раздел на ДВ
-отменени актове
-статии /някои с пълния им текст, а други - с анотации/
-библиография
-легални дефиниции и речник
-срокове

Върши ми доста добра работа, но не разчитам само и единствено на нея.
Пълни данни за фирма само по име няма да получите.

Когато имам нужда от такава информация, се обръщам към регистъра БУЛСТАТ. Там има такава предплатена услуга. Зареждаш си в сметката сума, каквато решиш, и можеш да си правиш справки /съобразно обявените цени/ до изчерпването й.

А иначе, ако искате с очите си да видите точно какво предлага Сиела Нет, сумата, с която ще се натовари телефонната Ви сметка, е нищожна.

Пробвайте!
protekta
Потребител

Мнениеот nikilex » 12 Яну 2006, 17:41

В случай че се интересувате предимно от справки за съдебни фирмени регистрации, снабдете се със сертификат за универсален електронен подпис. През http://egateway.government.bg/ се правят безплатно справки по ЕГН или № Ф. Д. в системата на ДЕЛФИ, която обслужва Търговския регистър.
С Уважение: ............................
nikilex
Потребител

Назад към Взаимопомощ