начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Нежелана бременност и осиновяване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нежелана бременност и осиновяване

Мнениеот nora12345 » 05 Ное 2021, 13:34

Здравейте.
Внучката ми е бременна и иска да даде детето за осиновяване. Поради здравословни проблеми на внучката ми, плода не може да бъде махнат. Тя самата съшо не го иска това дете. А и ние цялото семейство, също не го искаме, защото бащата е от ромски произход.
Въпроса ми е - може ли веднага след раждането , детето да бъде осиновено, без да се минава през тези срокове и чакане. Т.е, да се намерят осиновители, които веднага след разждането да го осиновят.
Има ли някакви регистри с чакащи семейства които искат да осиновят.
Ние, че ще наемем адвокат - ще наемем. Но ми се иска да чуя различни мнения и становища по въпроса.

Благодаря преварително.
nora12345
Младши потребител

Re: Нежелана бременност и осиновяване

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Ное 2021, 19:33

Не съм гледал от 10 години такова дело, имах подобно, е какво да кажа, според мен - родителски дом.

Габрово. Но и напосоки.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Нежелана бременност и осиновяване

Мнениеот nora12345 » 07 Ное 2021, 21:11

ivan_lawyer написа:Не съм гледал от 10 години такова дело, имах подобно, е какво да кажа, според мен - родителски дом.

Габрово. Но и напосоки.

Благодаря за отговора. То е ясно, че ще се даде в дом. А на него и семейството му мога ли да наложа някаква забрана да не се доближават до нея и да не я търсят, тъй като, той я търси сам или чрез неговите роднини и постоянно и пише съобщения с нецензурни и обидни думи. Заплашва, че щял да вземе детето и прочее. А това е един психически тормоз за нас. Страх ни е, да не вземат да я отвлекат. А той е криминално проявен. Съвсем наскоро излезе от затвора. Абсолютно се съмняваме, че най вероятно като е бил в отпуска, я е дрогирал и се е възползвал от нея. В тях е пълна мизерия. А и с тази Корона вирус, може да се получи лош край както за детето, така и за внучката ми. Гледах закона за домашното насилие, но те не са в брак, нито съжителстват. А и детето все още е неродено. И евентуално можете ли да ни насочите към добри адвокати във Варна по Наказателно право и Гражданско право или въобще към някой който се е занимавал с такива казуси.
nora12345
Младши потребител

Назад към Семейни казуси