- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Политическа агитация в „новините” на lex.bg
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Политическа агитация в „новините” на lex.bg
Откога сайтът обслужва политически партии, конкретно ДБ? Това ли ви е обективното новинарство? Колкото и да представяте посещенията на сайта като „доверие” от страна на потребителите, подобни политически мотивирани новини доказват обратното - че не може да ви се вярва за безпристрастност, обективност и независимост.
'The best way to predict the future is to invent it!'
-
doondie - Потребител
Re: Политическа агитация в „новините” на lex.bg
Все едно да обвините в необективност телевизии, вестници и всички др. медии, които ежедневно и ежечасно дават трибуна на предизборната кампания
Първо - материалите са изрично обозначени и с текст, и с графичен символ, че не представляват част от стандартното редакционно съдържание.
Второ - обективност е точно това. Публикувани са три материала, като и трите са към различни политически сили.
Трето - ако обслужвахме някоя политическа сила, щяхме да го правим постоянно. А не с един материал три дена преди изборите. Голямо "обслужване", няма що
И ако след тези три материала посещенията ни намалеят, ще Ви повярваме. Засега се увеличават
Първо - материалите са изрично обозначени и с текст, и с графичен символ, че не представляват част от стандартното редакционно съдържание.
Второ - обективност е точно това. Публикувани са три материала, като и трите са към различни политически сили.
Трето - ако обслужвахме някоя политическа сила, щяхме да го правим постоянно. А не с един материал три дена преди изборите. Голямо "обслужване", няма що
И ако след тези три материала посещенията ни намалеят, ще Ви повярваме. Засега се увеличават
- admin
- Младши потребител
Уважаеми doondie,
Разбирам, че вероятно не симпатизирате на посочената партийна структура, но това не предполага да сочите на един публичен сайт - медия, как да се издържа и какво да представя на потребителите си. Този сайт се издържа от реклами и платени публикации, за да може такива като Вас и мен да пишем безплатно своите словоизлияния. Да, наистина въпросната партийна изява е в новинарския раздел на сайта, но е явно, ясно и коректно обозначена с надпис на жълт (видим) фон, че се отнася до „предизборна кампания 2021”. Преди да зададете въпросите си към сайта (наричам въпроси, а не критика, с оглед запазване на добрия тон) зададохте ли същите и към телевизията „майка” – БНТ?!? Техните новинарски емисии завършват именно с предизборна кампания 2021.
пп. Не съм оторизиран да давам отговор от името на администраторите на сайта, за което моля да бъда извинен, както от питащия - doondie, така и от администраторите! Но предложих своето мнение на потребител, което мнение намирам за обективно и безпристрастно. Не съм политически обвързан (аполитичен съм).
Разбирам, че вероятно не симпатизирате на посочената партийна структура, но това не предполага да сочите на един публичен сайт - медия, как да се издържа и какво да представя на потребителите си. Този сайт се издържа от реклами и платени публикации, за да може такива като Вас и мен да пишем безплатно своите словоизлияния. Да, наистина въпросната партийна изява е в новинарския раздел на сайта, но е явно, ясно и коректно обозначена с надпис на жълт (видим) фон, че се отнася до „предизборна кампания 2021”. Преди да зададете въпросите си към сайта (наричам въпроси, а не критика, с оглед запазване на добрия тон) зададохте ли същите и към телевизията „майка” – БНТ?!? Техните новинарски емисии завършват именно с предизборна кампания 2021.
пп. Не съм оторизиран да давам отговор от името на администраторите на сайта, за което моля да бъда извинен, както от питащия - doondie, така и от администраторите! Но предложих своето мнение на потребител, което мнение намирам за обективно и безпристрастно. Не съм политически обвързан (аполитичен съм).
- nikodim77
- Активен потребител
Не бих си губил времето да коментирам медии, нямащи претенция за обективност. Вие сте решили да предпочетете финансова облага вместо да се дистанцирате от политически послания и да запазите имиджа си. Приемам го. Ваше право е и очевидно не виждате нищо лошо в това.admin написа:Все едно да обвините в необективност телевизии, вестници и всички др. медии, които ежедневно и ежечасно дават трибуна на предизборната кампания
Явно съм пропуснал другите 2 рекламни материала, но това не променя факта, че публикувате агитационен материал в новинарската секция 2 дни преди изборите. „Предизборна кампания 2021” не предполага, че статията е платено съобщение, а просто че е свързана с изборите. Определено можеше да се постараете повече. Съмнявам се, че само 3 политически субекта са изявили желание да публикуват агитационни материали. Можехте да направите отделна секция или най-малкото да посочите недвусмислено, че такива „новини” са реклама (чрез заглавието и банера, както и в самия текст). Аз лично се почувствах подведен да отворя „новината”. И в последствие разочарован.
Действително не симпатизирам на въпросната политическа група, но щях да съм недоволен, която и друга да беше. Не казвам на сайта каква политика да води, а изразявам мнение. Тъй като коментарите към „новината” бяха забранени, реших да изразя възмущението си във форума.nikodim77 написа:Разбирам, че вероятно не симпатизирате на посочената партийна структура, но това не предполага да сочите на един публичен сайт - медия, как да се издържа и какво да представя на потребителите си.
За разлика от Лекс.бг, телевизията „майка” смятам, че е длъжна по закон да предоставя ефирно време на всички политически субекти, допуснати до участие с изборите. В случая сайтът е избрал да даде трибуна само на един (или на 3, по думите на администратора на форума) по неясни критерии.
И веднъж не съм видял анкета за нагласите на посетителите на сайта. Даже напротив - веднъж пратих обратна връзка по имейл и бях игнориран. Въпреки липсата на информация обаче активността се представя като оценка на дейността и качеството на новинарските материали в сайта - повече посещения —> повече доверие, което за мен не е реална оценка. Да не би посещенията на жълтите сайтове да са мерило за доверие в „сензациите” им? Не смятам.
'The best way to predict the future is to invent it!'
-
doondie - Потребител
doondie написа:Не бих си губил времето да коментирам медии, нямащи претенция за обективност. Вие сте решили да предпочетете финансова облага вместо да се дистанцирате от политически послания и да запазите имиджа си. Приемам го. Ваше право е и очевидно не виждате нищо лошо в това.
Явно съм пропуснал другите 2 рекламни материала, но това не променя факта, че публикувате агитационен материал в новинарската секция 2 дни преди изборите. „Предизборна кампания 2021” не предполага, че статията е платено съобщение, а просто че е свързана с изборите. Определено можеше да се постараете повече. Съмнявам се, че само 3 политически субекта са изявили желание да публикуват агитационни материали. Можехте да направите отделна секция или най-малкото да посочите недвусмислено, че такива „новини” са реклама (чрез заглавието и банера, както и в самия текст). Аз лично се почувствах подведен да отворя „новината”. И в последствие разочарован.
Не посочваме конкретни други медии. Говори за всички, които публикуват политически материали, а те са доста близо до почти всички. Все някои от тях имат претенции за обективност. Или не?
Ясно - след като се пропуснали другите два материала, сте видели само един. Един. С цифри - 1.
От началото на годината в рубрика "Новини" има около 800 публикации. С думи - осемстотин. Сега се появява една (която виждате) и става голям проблем. Чудно и странно.
Ако етикетът в жълто и иконка за предизборна кампания не са достатъчно показателни за Вас, не знаем какво повече трябва да сложим. И винаги, ако не Ви е ясно, може да попитате. Но вие не питате. Вие ни обвинявате в Смъртен грях... Странно и чудно
- admin
- Младши потребител
Ние се знаем в правните среди - и клюките даже, аз също съм правил някакви неща - разбира се - като малък, Сиела е приятна фирма - разбира се има някакви неразбории около някакъв софтуер - като прецедентно право без софтуер не можем, аз лично не симпатизирам на Маргарет Тачър и Роналд Рейгън - не са ми дали късче хляб, работя от 16 години, сега съм адвокат - а за кого ще гласувам, все тая, само и само да се махнат паразитите.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|