- Дата и час: 09 Фев 2025, 20:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закъсах го здраво - помощ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Закъсах го здраво - помощ
Хора моля ви кажете какво да правя сега - много лошо се "насадих"
Значи искат да пускат жалба срещу мен и един познат за нанасяне на средна телесна повреда (спукано тъпанче).
Значи случката е следната - накратко. Един местен дилър и наркоман се скара с моя познат и го удари, след което той го "наби", аз се опитах да го спра и успях, но след като се качихме в мойта кола да си ходим въпросният наркоман ни сапречи пътя, с неговата кола, аз слезнах и го предопредих да се махне, но той удари колата ми отзад и ми счупи стопа, а вътре бяха приятелката ми и още едно момче. Аз не съм такъв човек, но ми "падна пердето" и му отворих вратата и го ударих няколко пати. След това си тръгнахме, а той караше след нас с цел да ни удари отново и едвам се измъкнахме.
Сега си е извадил медицинско и иска да пуска жалба. Кажете ми какво ме чака - какво трябва да кажа в районното - виновен ли съм?
Значи искат да пускат жалба срещу мен и един познат за нанасяне на средна телесна повреда (спукано тъпанче).
Значи случката е следната - накратко. Един местен дилър и наркоман се скара с моя познат и го удари, след което той го "наби", аз се опитах да го спра и успях, но след като се качихме в мойта кола да си ходим въпросният наркоман ни сапречи пътя, с неговата кола, аз слезнах и го предопредих да се махне, но той удари колата ми отзад и ми счупи стопа, а вътре бяха приятелката ми и още едно момче. Аз не съм такъв човек, но ми "падна пердето" и му отворих вратата и го ударих няколко пати. След това си тръгнахме, а той караше след нас с цел да ни удари отново и едвам се измъкнахме.
Сега си е извадил медицинско и иска да пуска жалба. Кажете ми какво ме чака - какво трябва да кажа в районното - виновен ли съм?
- Гост
Смятам, че трябва да отидеш при адвокат, който да те посъветва и с който да обсъдите версията ти. Смятам, че имаш някакъв шанс, аз поне смятам, че имаш няколко възможности.
- biliana_galabova
- Нов потребител
Tова според мен може да се разглежда като неизбежна отбрана или греша? То е ясно, че трябва да говоря с адвокат, но просто не мога да заспя тази нощ и ми е много притесненоbiliana_galabova написа:Смятам, че трябва да отидеш при адвокат, който да те посъветва и с който да обсъдите версията ти. Смятам, че имаш някакъв шанс, аз поне смятам, че имаш няколко възможности.
- Гост
Anonymous написа:Tова според мен може да се разглежда като неизбежна отбрана или греша? То е ясно, че трябва да говоря с адвокат, но просто не мога да заспя тази нощ и ми е много притесненоbiliana_galabova написа:Смятам, че трябва да отидеш при адвокат, който да те посъветва и с който да обсъдите версията ти. Смятам, че имаш някакъв шанс, аз поне смятам, че имаш няколко възможности.
Ако си могъл да избягаш от неговото нападение преди да го удариш , няма да има неизбежна отбрана.
За мен е това:
Чл. 132. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г. и бр. 89 от 1986 г.) За телесна повреда, освен в случаите по чл. 131а, причинена другиму в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида, с клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни, наказанието е:
1. лишаване от свобода до три години при тежка телесна повреда;
2. лишаване от свобода до една година при средна телесна повреда;
Много е важно какво ще кажат свидетелите,т.е. намери си добър адвокат.
- stavrev
- Потребител
НЯКОЙ АДВОКАТ ЩЕ НАМАЖЕ
Ами отново хляб за адвокатите пич.
Ти откъде си сигурен, че оня е наркопласьор? Това доказано ли е някъде?
Ами твоя авер какво вземане даване има с него, да не би и той да е "продавач на семки"?
Ами що като ти счупи стопа не се обади в полицията, ами реши да се правиш на мъж? Ако оня беше по-як от тебе, щеше ли да му посегнеш?
Ади сега иди при някой адвокат, който ще намери фалшиви свидетели, фалшиви обстоятелства, ще ти наприказва един куп простотии - как си се чувствал, че си се уплашил и т.т., ще измисли всичко, но само едно знай от мене - моли се, ответника да не си намери и той добър адвокат, щото ще се лъжете 2-3 години кой прав и кой крив -
но принципа на адвокатите е: ДА ЖИВЕЕ ПРАВОСЪДИИТЕ, с малки изключения в полза на моя клиент и джоба ми.
Така, че, пич, знай: Не се прави на мъж, ами нервите си дръж. А ти щом знаеш, че оня е престъпник, има полиция ве готин, ти уж си честен, а си траеш. И това ако е общество, ако не беше го ударил, щеше да си траеш! Ние сме супер държава.
нямам думи.
Ти откъде си сигурен, че оня е наркопласьор? Това доказано ли е някъде?
Ами твоя авер какво вземане даване има с него, да не би и той да е "продавач на семки"?
Ами що като ти счупи стопа не се обади в полицията, ами реши да се правиш на мъж? Ако оня беше по-як от тебе, щеше ли да му посегнеш?
Ади сега иди при някой адвокат, който ще намери фалшиви свидетели, фалшиви обстоятелства, ще ти наприказва един куп простотии - как си се чувствал, че си се уплашил и т.т., ще измисли всичко, но само едно знай от мене - моли се, ответника да не си намери и той добър адвокат, щото ще се лъжете 2-3 години кой прав и кой крив -
но принципа на адвокатите е: ДА ЖИВЕЕ ПРАВОСЪДИИТЕ, с малки изключения в полза на моя клиент и джоба ми.
Така, че, пич, знай: Не се прави на мъж, ами нервите си дръж. А ти щом знаеш, че оня е престъпник, има полиция ве готин, ти уж си честен, а си траеш. И това ако е общество, ако не беше го ударил, щеше да си траеш! Ние сме супер държава.
нямам думи.
- Nik
Ник, напълно те подкрепям, не може да действаме под влияние на емоции и след това да се вайкаме какви сме ги свършили. Колкото до питащия щом не е потърсил за съдействие органите на полицията, нека да си потърси адвокат (дано да се размине леко, но този случай да му е така да се каже "обица на ухото")
- Гост
Кога ще приключи делото можем само да гадаем. В най - лошия случай смятам, че най вероятно ще бъдеш освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание от 500 до 1000 лв./чл.78а НК/.
- biliana_galabova
- Нов потребител
Ох, хора наистина ли е толкова лошо, все пак той започна боя - удари ми колата и можеше някой да пострада, дори после пак ни преследваше и искаше да ни удари отзад(добре, че беше с бавна кола), а и не можех да викна КАТ защото той щеше да ми изпотроши колата (а нямам каско). Това не са ли обстоятелства, които ме оневиняват донякъде? Когато се сбиха с моя познат аз дори го хванах(моя познат) да не го бие. Толкова ли много съм виновен, че се опитах да защитя приятелката си, която беше в колата и можеше да пострада, заради тоя ненормалник.
А относно това, че знам, че е пласьор - знам, както и всички останали знаят, а моя познат не е имал нищо общо с него преди това (знам го). Този просто се беше надрусал и си търсеше с кого да се сбие.
А относно това, че знам, че е пласьор - знам, както и всички останали знаят, а моя познат не е имал нищо общо с него преди това (знам го). Този просто се беше надрусал и си търсеше с кого да се сбие.
- пишещия
Адски много съжалявам сега и ми е много кофти, но вече не мога да направя нищо, чувствам се много виновен, но дълбоко в себе си знам, че не съм, защото всеки мъж би постъпил така точно в тази ситуация, какво можеше да се случи докато бяха дошли полицаите само един Господ знае. Направо ми идва да се самоубия. Защо живота трябва да е толкова гаден
- пишещия
Прощавай на каква възраст си? Питам, защото думите ти за самоубийство са меко казано "незрели". Наистина не си извършил убийство, пък и станалото станало, а и както ти споменах според мен прилагането на 78а НК е най - лошият вариянт. При една добре обмислена защита, разбира се от опитен адвокат в сферата на наказателното право незнам...
- Гост
На 22 съм, а думите за самоубийство наистина са малко незряли, но аз го казах повече в метафоричен смисъл. Една присъда би ми навредила наистина много, колкото и да ме е срам да си го призная в момента уча право и тази случка ще ми прецака цялото бъдеще - с такова нещо е абсурд да работя по специалността и всичките ми усилия отиват на вятъра. Чувствам се отвратително и се мразя до краен предел - животът ми се скапа заради един наркоман - не е честноAnonymous написа:Прощавай на каква възраст си? Питам, защото думите ти за самоубийство са меко казано "незрели". Наистина не си извършил убийство, пък и станалото станало, а и както ти споменах според мен прилагането на 78а НК е най - лошият вариянт. При една добре обмислена защита, разбира се от опитен адвокат в сферата на наказателното право незнам...
- пишещия
Гост,наказателното право е изкючително деликатно,дори и най малкия детайл е от значение.Затова бъди изключително точен и последователен когато изясняваш фактическата обстановка,защото различието между телесната повреда, извършени в положение на неизбежна отбрана, и телесната повреда, осъществени при условията на чл. 132 НК, когато силното раздразнение се дължи на насилие или друго противоправно нападение, е в това, че при неизбежната отбрана деецът действува, докато нападението още не е приключило, и цели отблъскването му, а във втория случай след като то вече е завършило.(ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 12 ОТ 29. XI. 1973 Г. НА Н. Д. № 11/73 Г. НА ПЛЕНУМА НА ВЪРХОВНИЯ СЪД)
Според мен деянието не може да се квалифицира по чл.132 защотоне всяко противозаконно действие може да бъде основание за прилагане на привилегирования състав, а само онова, от което са настъпили тежки последици за виновния или неговите близки или е било възможно да настъпят такива. Трябва да съществува причинна връзка между деянието и последиците.
Тежките последици могат да имат имуществен или неимуществен характер.Да се констатира наличието на значителни имуществени вреди означава че паричният еквивалент на причинените вреди е значителен. И само след като се направи обоснован извод затова, съдът следва да се занимае и с втория въпрос - какво е значението на причинената вреда за патримониума на виновния или неговите близки.
Още веднъж ще те помоля да си по точен при изясняването на факт.обстановка за да можем наистина да ти дадем някакъв съвет.
Едно обаче е сигурно трябва да си намериш добър адвокат.
Според мен деянието не може да се квалифицира по чл.132 защотоне всяко противозаконно действие може да бъде основание за прилагане на привилегирования състав, а само онова, от което са настъпили тежки последици за виновния или неговите близки или е било възможно да настъпят такива. Трябва да съществува причинна връзка между деянието и последиците.
Тежките последици могат да имат имуществен или неимуществен характер.Да се констатира наличието на значителни имуществени вреди означава че паричният еквивалент на причинените вреди е значителен. И само след като се направи обоснован извод затова, съдът следва да се занимае и с втория въпрос - какво е значението на причинената вреда за патримониума на виновния или неговите близки.
Още веднъж ще те помоля да си по точен при изясняването на факт.обстановка за да можем наистина да ти дадем някакъв съвет.
Едно обаче е сигурно трябва да си намериш добър адвокат.
- hamlet
пишещия написа: На 22 съм, а думите за самоубийство наистина са малко незряли, но аз го казах повече в метафоричен смисъл. Една присъда би ми навредила наистина много, колкото и да ме е срам да си го призная в момента уча право и тази случка ще ми прецака цялото бъдеще - с такова нещо е абсурд да работя по специалността и всичките ми усилия отиват на вятъра. Чувствам се отвратително и се мразя до краен предел - животът ми се скапа заради един наркоман - не е честно
Абе,ако се приложи чл.78а няма да те считат за осъждан. Прочети малко от малко закона.Стига си се вайкал!
- stavrev
- Потребител
До hamlet:
Виж сега въобще не мога да се съсредоточа, защото съм в такова неадекватно състояние и съм адски притеснен и незнам как да квалифицирам действията си, мога да ги опиша по-подробно:
Значи моя познат Р. беше нападнат от въпросния наркодилър и той му отвърна - общо взето се сбиха и Р надви. Аз хванах Р, за да го остави и се качихме в мойта кола, но онзи спрря с неговата плътно зад мен и не можехме да потеглим. Аз слеснах и му казах да се махне, а той се засили и удари колата ми в задната броня, докато вътре бяха гаджето ми, Р, и още едно момче. Аз не можах да издържа и го хванах в колата му и му нанесох няколко удара и той мръдна колата си. След това се качих и тръгнах, а той тръгна след нас и явно искаше пак да ни удари. Имаше и доста свидетели (сеирджии). Общо взето това се случи. Незнам дали аз съм му спукал тъпанчето или Р, но знам, че си е извадил медицинско и има средна телесна повреда, още незнам дали е пуснал и жалба
Виж сега въобще не мога да се съсредоточа, защото съм в такова неадекватно състояние и съм адски притеснен и незнам как да квалифицирам действията си, мога да ги опиша по-подробно:
Значи моя познат Р. беше нападнат от въпросния наркодилър и той му отвърна - общо взето се сбиха и Р надви. Аз хванах Р, за да го остави и се качихме в мойта кола, но онзи спрря с неговата плътно зад мен и не можехме да потеглим. Аз слеснах и му казах да се махне, а той се засили и удари колата ми в задната броня, докато вътре бяха гаджето ми, Р, и още едно момче. Аз не можах да издържа и го хванах в колата му и му нанесох няколко удара и той мръдна колата си. След това се качих и тръгнах, а той тръгна след нас и явно искаше пак да ни удари. Имаше и доста свидетели (сеирджии). Общо взето това се случи. Незнам дали аз съм му спукал тъпанчето или Р, но знам, че си е извадил медицинско и има средна телесна повреда, още незнам дали е пуснал и жалба
- пишещия
не съм особено компетентна в областта на нак.право ,но ще ти кажа следното.Ако пострадалият е наистина наркоман ,както твърдиш ти ,не знам от къде ще намери пари ,за да води дела срещу теб.Не забравяй също така ,че дори и да се стигне до дело ,имаш право на триинстанционно разглеждане и все по тоя път ,той може да се откаже
.Най-вероятно той иска да те сплаши с цел да изкара бързо някой лев и като разбере ,че няма да му мине номера ,ще се откаже.Консултацията с добър адвокат няма да ти е излишна ,но мисля ,че се притесняваш прекалено.Успех!
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Пресияна
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|