начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Как да изпълня най-точно поставената задача?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да изпълня най-точно поставената задача?

Мнениеот leia76 » 14 Дек 2024, 14:51

Здравейте,
Собственикът на дружеството постави задача, която не знам как да изпълня за да е максимално точна.

С две думи ми каза; "Провери свързаността на Х ЕООД с други фирми...виж там по отчетите и баланса..."

Естествено, проверих, чрез ПИС пряката свързаност и посочих 8 фирми с един и същ действителен собственик, лице за контакт и т.н.

Но, косвената е някакъв кошмар-има над 30!дружества, които се разклоняват всяко по още толкова и краят не се вижда.

Ако пиша доклад за всичко това, ще стане 100 страници и никой няма да го прочете.

Имате ли съвет, как да структурирам анализа ми, максимално кратко и ясно?

Какво да гледам по балансите и отчетите и на кои дружества?

Ако, някой е правил подобен анализ, ще помоля да ми го изпрати, като бих си заплатила, разбира се.

Сърдечно Ви благодаря,
Аватар
leia76
Потребител

Re: Как да изпълня най-точно поставената задача?

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Дек 2024, 22:57

И мен са ме карали да правя отчети, това е "прах в очите", трябва да се подходи привидно научно, лаконизмът е важно нещо. Нека се раздели изложението на някакви групи - фирми пряко свързани чрез едни и същи лица и втора група - евентуални икономически връзки - тоести - едни фирми са свързани помежду си - поради едни и същи собственици, а има и друг тип свързаност - когато са на един пазар и са сключвали сделки примерно.

В крайна сметка е важно усилието, да се представи някакъв анализ, това за какво им е точно и те не знаят.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Как да изпълня най-точно поставената задача?

Мнениеот leia76 » 16 Дек 2024, 14:04

Благодаря, желая Ви, спорна седмица :)
Аватар
leia76
Потребител

Назад към Взаимопомощ