начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Ухапа ме куче

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ухапа ме куче

Мнениеот боби » 13 Юни 2005, 17:28

Здравейте!
Нуждая се от съвет.Преди известно време,отивайки по работа ме ухапа куче.Разминавайки се с кучето,което беше със стопанина си и на каишка то се спусна и ме захапа на два пъти.Около семица ходих по болници.Извадих си и медицинско.Въпросът ми е какво да направя-да подам жалба в прокуратурата или трябва да е някакъв иск за обезщетение и в какъв размер може да е?
Благодаря на тези ,които ще се отзоват
боби

Re: Ухапа ме куче

Мнениеот адвокат » 13 Юни 2005, 18:14

Нямате работа с прокуратурата,а със съда,защото ще търсите обезщетение от собственика на кучето.Размерът на обезщетението зависи от редица фактори,поради което може да се получи и сериозна сума.Не мисля,че ще се справите без адвокат,затова потърсете такъв с опит в тези дела.
адвокат

Назад към Взаимопомощ