начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

kak da si registriram firma s mejdunarodna deinost

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

kak da si registriram firma s mejdunarodna deinost

Мнениеот deutschland » 19 Май 2005, 20:02

ideqta e da moga da izdavam fakturi v drugi dyrjavi za izvyrsheni ot firmata uslugi i estestveno da plashtam danyci samo v BG tyi kato iskam tuk da mi e osnovnoto sedalishte...trqbva li vyv vsqka dyrjava v koqto iskam da izvyrshvam deinost da si registriram filial v syotvetnata dyrjava?

tova me interesuva v obshti linii ako mojete da mi dadete osnovni nasoki shte sym vi mnogo blagodaren
deutschland

Re: kak da si registriram firma s mejdunarodna deinost

Мнениеот alli » 20 Май 2005, 16:01

s kakva deinost 6te se zanimava firmata?
kakva firma iskate da napravite?
alli

Мнениеот deutschland » 20 Май 2005, 20:31

shte izvyrshvame softuerni uslugi i iskame da mojem da izdavame fakturi na klientite za sumata za koqto e izvyrshena uslugata
iskame da e BG firmata za da plashtame danyci v BG zashtoto v Germaniq (tam iskame da izvyrshvame deinostta) sa mnogo golemi taksite.
Ideqta e da rabotim na principa na samonaemashtite se tam i da mojem da izdavame na horata validni dokumenti s koito te da mogat da si vodqt parite koito shte vzemame za uslugite za razhod

dali spored teb trqbva i tam da se napravi nqkakva registraciq i trqbva li da imame nqkakvi vizi za da izvyrshvame takyv vid deinost tam
deutschland

Мнениеот vaniad » 21 Май 2005, 16:03

Мисля, че да работиш е Германия а фирмата да е регистрирана България е добра идея. В момента в България корпоративния данък е 15 % + данък върху дивидентите 7%, което прави данъчната тежест 20.95%. Би могло и да се плаща само първия данък. Тъй като в този бизнес най големи са разходите за заплати и осигуровки, то основното предимство ще дойде от по-ниските осигуровки. Осигуровките, които се плащат в Германия са по висок процент и върху по голяма сума. В България може да минете като като внасяте осигуровки по 77 лева на човек. Ако имате разрешение за пребиваване на друго основание там не е необходимо да се регистрирате пред техните власти като упражняваши свободна професия. Това важи за варианта в който съдружниците сами упражняват дейността.
vaniad

Мнениеот deutschland » 22 Май 2005, 22:08

vaniad to4no zatova pitam kym kogo trqbva da se obyrna koito da mi kaje kakvi sa nujnite dokumenti i prez kakvi proceduri trqbva da mina..i eventualno dali shte e problem da izvyrshvam takava deinost tam bez specialna viza..molq otgovorete po syshtestvo 4e imam malko vreme v BG i ne znam dali shte mi stigne za nujnite proceduri....kym advokat li da se obyrna i po to4no kym kakyv - s pove4e opit v mejdunarodnoto ili tyrgovskoto pravo
deutschland

Мнениеот vaniad » 23 Май 2005, 12:08

При регистрация на дружеството в България няма нищо особено. За престоя в Германия би могъл да го уредиш в три варианта - 1. като командирован от българската фирма 2. като упражняваш свободна професия 3. на някакво друго основание - като студент или турист, като това не ти пречи да извършваш сделки от името на фирмата. По въпроса за престоя в Германия биха могли да ти бъдат полезни или местни адвокати или български посредници за работа в чужбина.
vaniad

Мнениеот deutschland » 24 Май 2005, 13:52

vaniad blagodarq za informaciqta..shte zadeistvam neshtata v takyv slu4ai i da vidim kakvo shte izleze ot cqlata rabota :)
deutschland

ПИШЕТЕ НА КИИЛИЦА !!!

Мнениеот nikilex » 24 Май 2005, 15:39

[URL=http://www.imageshack.us][IMG]http://img93.echo.cx/img93/3193/bgplease4gv9sb.jpg[/IMG][/URL]

[%sig%]
nikilex
Потребител

Мнениеот d.safirov » 25 Май 2005, 12:08

Ot opit znam, che pravnite vaprossi sa samo v nachaloto. Po-vashnoto e da se otrabotjat pravilno danachnite, finansovite, vizovite.
Uspeh!
d.safirov

Назад към Взаимопомощ