начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Предварителен трудов договор

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предварителен трудов договор

Мнениеот tinoto » 18 Май 2005, 13:25

Скъпи колеги може ли някой да ми изпрати предварителен трудов договор . Известно ми е, че не е практика да се сключват такива договори, но ми го изискват в работата
Благодаря ви предварително
tinoto

Re: Предварителен трудов договор

Мнениеот kalia » 18 Май 2005, 13:34

Да не би да мислиш за трудов договор със срок за изпитване по чл.70
kalia

Мнениеот Отговор » 18 Май 2005, 13:43

Би ли пояснил на колегите какво имаш предвид под "предварителен трудов договор". Много ми е интересно да прочета обяснението ти... Така че напиши повече подробности.
Отговор

Мнениеот monteskio » 18 Май 2005, 21:49

Колеги - не се чудете - няма такъв вид трудов договор.Всички форми изчерпателно са изброени в КТ.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Ивайло » 18 Май 2005, 22:32

Знаеш ли, имах един трудов договор в полза на трето лице, но нещо не го намирам...
Ивайло

Мнениеот Ивайло » 18 Май 2005, 22:37

А помислял/а ли си какво ще стане ако не си изпълниш задължението да сключиш окончателен трудов договор. Например: другата страна ще го обяви за окончателен по съдебен ред, а след това ще премине към принудително изпълнение на задължението на работника по договора... представяш ли си се вече как съдия-изпълнителят ти е сложил пранги и топуз и придружен от взвод полицаи те води към мястото, където трябва да полагаш труда!!!
Ивайло

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 22:43

Ивайло - какви са тия пранги? наясно ли си с това което поставяш за "казус"?
лунатик

Мнениеот Ивайло » 18 Май 2005, 22:49

А-а-а, не, колега! Казусът не съм го поставил аз! Опитвай се да следиш внимателно форума! Аз само давам един възможен вариант на развитие на правоотношенията по предварителен трудов договор!
Ивайло

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 22:55

Какво имаш в предвид под термина "Предварителен договор". В КТ има понятие "договор за изпитване". Предварителния договор в ЗЗД означава нещо като поемане на преддоговорна отговорност. В КТ такова понятие няма - или има договор, или няма. Пък този договор може да е със срок на изпитване, но обикновено няма такъв срок.
Та каква е поентата?
лунатик

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 22:59

Оп-са . То вярно че Ивайло не автор на въпроса. Не разбрах "поентата". Извинявам се.
лунатик

Мнениеот Ивайло » 18 Май 2005, 23:04

Лунатико, човече (!), осъзнай се, на въпроса за предварителните трудови договори също не аз съм авторът! Имай милост!

"Предварителния договор в ЗЗД означава нещо като поемане на преддоговорна отговорност." - моля те не ми разбивай сърцето... по-добре вземи почети малко! Това беше приятелско ;-)
Ивайло

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 23:25

Що не си гледаме мача - вече ЦСКА води с 3 : 1. Имам ТV -тунер, та на монитора гледам мач и едновременно поглеждам на някои форуми. Пък и късно става. Може и да съм каза някаква глупост, ама още не се сещам...
лунатик

Мнениеот лунатик » 18 Май 2005, 23:42

Мача свърши. Та сега като се замисля, въпроса не е лишен от смисъл. Защо да няма предварителен договор, ако бъдещия работник е изпратен за сметка на бъдещия работодател на някаква специализация, с уговорката, че след завършването, работника ще започне работа именно при този който е осигурил специализацията. И ако лицето не изпълни този договор .... ще трябва да обезщети по някаквъв начин другата страна.
Но това все пак не ще да е от рода на трудовите договори. Той си е договор на общо основание.
лунатик

Мнениеот kalia » 19 Май 2005, 13:55

но това според мен е договор за придобиване на професионална квалификация по чл.229 КТ
kalia

Назад към Взаимопомощ