начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Бюро призовки на СРС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бюро призовки на СРС

Мнениеот albenata » 09 Апр 2007, 18:20

Някой може ли да каже едно ли е бюрото за призовки на СРС? В смисъл "Брачна колегия" има ли си отделно бюро или е същото - на "Драган Цанков" 6? Питането е по повод оставено на вратата "СЪОБЩЕНИЕ" ....."явете се във връзка с Ваши съдебни документи" за да се избегне разхождането до двата отделни адреса.
albenata
Младши потребител

Мнениеот potrebitel » 09 Апр 2007, 19:12

Брачна колегия на СРС няма отделно бюро " Призовки ".
Лично аз си взех от " Драган Цанков " съобщение във връзка с изготвено решение по дело за домашно насилие неотдавна.
potrebitel
Потребител

Мнениеот albenata » 09 Апр 2007, 19:18

Благодаря! Моето е дело за издръжка! Но се чудех дали съпругът ми (Уви! Все още!) не е решил вместо да плаща издръжка на детето да ме съди, че съм обидила любовницата му с коментара си по повод на броя на ябълките (имам предвид Ева и Адам). При нея (любовницата) е спорен въпросът ябълките ли са повече или Адамовците :-)...Е, използвах само една дума, която не искам да споменавам тук :oops:
albenata
Младши потребител

Мнениеот potrebitel » 09 Апр 2007, 19:43

От усърдната Ви комуникация във форумите, разбирам че сте притеснена.
Както сама знаете, само с чудене не става. Може би е по-добре да насочите в друга посока Вашата активност!

Каквото и да решите, желая Ви успех. Но едва ли детето Ви има нужда от емоционален родител точно сега!
potrebitel
Потребител

емоции

Мнениеот albenata » 09 Апр 2007, 20:04

Притеснена съм и съвсем по човешки объркана. Бебето е само на 4 месеца и аз трябва да оцелявам с него докато този, на когото имах доверие, смята за по-важно "да изживее" някакви измислени мигове с любовницата си без да иска дори да погледне сина си, какво ли остава за пари или, ако щете помощ за дребни ремонти и др. (като , хмммм, "мъж").
Несъмнено, бих искала активността ми да е насочена към работата и кумулиране на средства за отглеждане на детето, но нямам алтернатива поне до навършване на една година на детето. :cry: Дотогава се уча на оцеляване със 180-те лева, които получавам с "клизма" от работодателя си (при мен положението е "заварено").
Това е причината да искам безплатни съвети във форума - барем съдът накара бащата да поеме мъъъъъъъничка част от отговорностите си - съвестта явно не може. :(
Благодаря на всички, които ми отделиха от времето си!
albenata
Младши потребител

Re: Бюро призовки на СРС

Мнениеот donna » 09 Апр 2007, 20:44

albenata написа:Някой може ли да каже едно ли е бюрото за призовки на СРС? В смисъл "Брачна колегия" има ли си отделно бюро или е същото - на "Драган Цанков" 6? Питането е по повод оставено на вратата "СЪОБЩЕНИЕ" ....."явете се във връзка с Ваши съдебни документи" за да се избегне разхождането до двата отделни адреса.

В исковата молба или за ищеца или за ответника си дала два адреса така ли да го разбирам.
Другото е заповядай в Бг мама -ФОРУМИ, подфорум родители отглеждащи сами децата си-http://forum.bg-mamma.com/index.php
donna
Старши потребител

адреси

Мнениеот albenata » 09 Апр 2007, 21:02

Не, не съм дала два адреса, а само адреса по лична карта, но там май неса открили лицето :-) А понеже обидих любовницата на мъжа ми и той ме заплаши със съд (засегнала съм собствеността му :-) ), реших, че може съобщението да е за призовка по това, ужким заведено дело, но може и да е отговор на съда по ИМ за издръжка. Аз затова питах многократно във форума дали може да се обедини в една молба искането за служебна справка от МВР - Адресна служба за постянния му адрес (аз съм сигурна, че е същият), с искането делото да се разгледа по чл. 50 на ГПК. Уморих се да доказвам на мъжа ми, а и на любовницата му, че ми е съпруг и детето - негово. Искам да си получавам издръжката от общината. Ще ми се и да се разведа, но като чувам, че първоначалният адвокатски хонорар е над 600 лв., а е възможно да има множество заседания и прочие - за кое по-напред пари? За детето или за развода?
albenata
Младши потребител

Re: адреси

Мнениеот donna » 09 Апр 2007, 21:30

albenata написа:Не, не съм дала два адреса, а само адреса по лична карта, но там май неса открили лицето :-) А понеже обидих любовницата на мъжа ми и той ме заплаши със съд (засегнала съм собствеността му :-) ), реших, че може съобщението да е за призовка по това, ужким заведено дело, но може и да е отговор на съда по ИМ за издръжка. Аз затова питах многократно във форума дали може да се обедини в една молба искането за служебна справка от МВР - Адресна служба за постянния му адрес (аз съм сигурна, че е същият), с искането делото да се разгледа по чл. 50 на ГПК. Уморих се да доказвам на мъжа ми, а и на любовницата му, че ми е съпруг и детето - негово. Искам да си получавам издръжката от общината. Ще ми се и да се разведа, но като чувам, че първоначалният адвокатски хонорар е над 600 лв., а е възможно да има множество заседания и прочие - за кое по-напред пари? За детето или за развода?

Ако лицето не е намерено на адрес ,ще поискате от съда да ви издаде съдебно удостовение по силата на което да се снабдите с писмена информация от съответната община за постоянния му и настоящ адрес ,справката от Общината служба Грао ,а не от МВР.
Ако на постояния адрес ,лицето те може да се открие тогава ще се призовава с ДВ , след публикацията ,ако се не яви ще му се назначи особен представител. Разбира се ,ако знаете къде живее може да дадете и тоя адрес .......но може и там "да не се открие"......така че най-добре удостовение и се снабдявате с адрес от общината.Късмет ,няма да е лесно ........явно се укрива.
donna
Старши потребител

Re: адреси

Мнениеот albenata » 21 Апр 2007, 20:20

donna написа:
albenata написа:Не, не съм дала два адреса, а само адреса по лична карта, но там май неса открили лицето :-) А понеже обидих любовницата на мъжа ми и той ме заплаши със съд (засегнала съм собствеността му :-) ), реших, че може съобщението да е за призовка по това, ужким заведено дело, но може и да е отговор на съда по ИМ за издръжка. Аз затова питах многократно във форума дали може да се обедини в една молба искането за служебна справка от МВР - Адресна служба за постянния му адрес (аз съм сигурна, че е същият), с искането делото да се разгледа по чл. 50 на ГПК. Уморих се да доказвам на мъжа ми, а и на любовницата му, че ми е съпруг и детето - негово. Искам да си получавам издръжката от общината. Ще ми се и да се разведа, но като чувам, че първоначалният адвокатски хонорар е над 600 лв., а е възможно да има множество заседания и прочие - за кое по-напред пари? За детето или за развода?

Ако лицето не е намерено на адрес ,ще поискате от съда да ви издаде съдебно удостовение по силата на което да се снабдите с писмена информация от съответната община за постоянния му и настоящ адрес ,справката от Общината служба Грао ,а не от МВР.
Ако на постояния адрес ,лицето те може да се открие тогава ще се призовава с ДВ , след публикацията ,ако се не яви ще му се назначи особен представител. Разбира се ,ако знаете къде живее може да дадете и тоя адрес .......но може и там "да не се открие"......така че най-добре удостовение и се снабдявате с адрес от общината.Късмет ,няма да е лесно ........явно се укрива.

Да, наистина се укрива! Най-накрая смених ИМ от "бързата процедура" на обикновена и помолих съда да се издаде удостоверение за постоянен адрес, както и от НОИ за доходи. Каква изненада! Има-няма след седмица получих призовка, на която пише "насроч. дата". Трябва явно да отида до съда за да видя какво става. Знам, че борбата ще е жестока...Знам, че ще отнеме много време, но искам бащата да си носи отговорността и бремето на вината. Може да звучи грубо, но и на мен не ми е лесно! Смятам, че той отделя в пъти повече пари за любовницата си ДНЕВНО, отколкото исканата от мен издръжка ЗА ДЕТЕТО - МЕСЕЧНО.
albenata
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ