Вследствие насилствено приложено лечение в болнично заведение, против изричната воля (оформена и с подпис) на майка ми - тя почина. Води се следствено дело - беше прекратено, поради липса на данни за извършено престъпление. В момента баща ми води дело срещу здравното заведение по чл. 49 във вр. с чл. 45 и сл. от ЗЗД, за настъпили тежки и непоправими увреждания в здравословното му състояние - вследствие преживяното. На път е да го спечели.
Въпросът ми е, ако той спечели делото аз и брат ми, можем ли да заведем също дело по гражданско-правен ред за обезщетение срещу болницата?
При нас - освен шока и психо-емоционалния стрес, който преживяхме - Слава Богу - няма промени в здравословното ни състояние.
Благодаря Ви!
- Дата и час: 11 Фев 2025, 02:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Насилствено лечение - обезщетение
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Сигурно може, за неимуществени вреди, но решението по Вашето дело няма да е в причинно - следствена връзка с делото на баща Ви, т.е. дори и баща Ви да спечели, това не означава, че и Вашият иск също задължително ще бъде уважен. Говорете с адвокат.
- aleks84
- Потребител
aleks84 написа:Сигурно може, за неимуществени вреди, но решението по Вашето дело няма да е в причинно - следствена връзка с делото на баща Ви, т.е. дори и баща Ви да спечели, това не означава, че и Вашият иск също задължително ще бъде уважен. Говорете с адвокат.
Да - вече го направих и говорих с не един адвокат...
Този, който води делото на баща ми смята, че не може.
Друг адвокат ми каза, че може...
Е, затова се обърнах към Вас, за да чуя виждането на множество Ваши колеги по въпроса, за което съм Ви БЛАГОДАРЕН!
Весели празници!
- S.SIMEONOV
- Нов потребител
А адвокатът на баща Ви с какво обоснова тази невъзможност? Ако има виновно поведение и вреди може да се търси и обезщетение. Само че ще е в по - малък размер, отколкото при баща Ви.
- aleks84
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|