начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Загубих си нотариалният акт-помощ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Загубих си нотариалният акт-помощ?

Мнениеот antoaneta81 » 04 Апр 2007, 13:38

Здравейте, много спешно Ви моля за помощ поради факта, че съм си загубила нот.акт и сега се страхувам да не би вече да не съм собственик на имота си? Наистина много се страхувам. Преди време бях учредила ипотека в банка която съм погасила, но си мисля дали не е там? Ще отида да проверя, но все пак какво предлагате?

Наистина съм много притеснена дами и господа.
antoaneta81
Нов потребител

Мнениеот 1968 » 04 Апр 2007, 13:47

Можеш да се снабдиш с препис в съответната служба по вписванията.
1968
Потребител

Мнениеот antoaneta81 » 04 Апр 2007, 13:50

Благодаря за отговора, но как да стопирам едни предполагаеми недобросъвестни действия от страна на 3- лица? Това при положение, че акта е откраднат или загубен и намерен от накой престъпник?
antoaneta81
Нов потребител

Мнениеот nick_fim » 04 Апр 2007, 15:18

Под "Предполагаеми недобросъвестни действия" предполагам, че имате предвид продажба от третото лица на вашата собственост.
Това няма как да стане, защото:
1. Трябва да има изрично Пълномощно (от собственика), в което да е описано кой точно имот се продава;
2. Трябва Декларация по чл. 264, ал. 1 от ДОПК от собственика (т.е. теб) и по чл. 25, ал. 7 от ЗННД - актуални, т.е. от текущата година.
3.Трябва Данъчна оценка на имота (също актуална), която се изадава само на собственика.
Те се прилагат към новия Нотариален акт и отиват в съответната Служба по вписвания, т.е. без тях не може!
nick_fim
Младши потребител

Мнениеот ralitsa » 04 Апр 2007, 15:50

s drugi dumi, ne se 6a6kai tolkova...
ralitsa
Потребител

Назад към Взаимопомощ