Здравейте! Работя в държавно предприятие повече от 30 години. Една колежка ми каза, че съм конфликтна личност, че не мога да се сработвам с колектива и всеки се оплаквал от мен, но това са само нейни думи, които колегите не потвърждават. Стана ми мноиго неприятно и от тогава само премислям думите й. Благодарение на нея си взех болничен / нерви/, защото се чувствам неспособна да работя в този момент. Клевети ме и пред началниците за същите неща, които Ви описах по-горе и това ме съсипва.
Кажете ми, моля, как да постъпя! Мога ли да я съдя за морална щета, оронване на авторитет или нещо друго и какви са стъпките, които мога да предприема с/у нея. Моля Ви, помогнете ми!
Предварително Ви благодаря!!!
Катя
- Дата и час: 05 Фев 2025, 11:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мога ли да я съдя
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
По мое мние нищо не може да направиш ,кво значи клевети ,то си има легална дефиниция ,разпространява позорни обстоятелства , приписва ви престъпление ...............,обижда ви и каза или извършва нещо унизително за честта или достойнството........ех тия неща се доказват ,кой ще хукне по съдилища да доказва как вие двете се дърпате на лична основа защото ей така не се понасяте
Вижте някога за тия неща си имаше другарски съд ,сега сори няма ,ама какво ви пречи да си напрвите такъв колектива и да се изправите и двете пред колегите си ,вярвайте голям смях ще падне и ще ви мине
Вижте някога за тия неща си имаше другарски съд ,сега сори няма ,ама какво ви пречи да си напрвите такъв колектива и да се изправите и двете пред колегите си ,вярвайте голям смях ще падне и ще ви мине
- donna
- Старши потребител
че защо да не може жената да подаде иск за причинен душевен дискомфорт - ето и болничен има, ще посочи някаква сума, ще викне 2-ма свидетели, които да потвърдят колко е страдала и т.н. Най-малкото ще стресне колежката и ще я принуди да наема адвокати, да мисли за защитата си, може би ще я накара да преосмисли поведението си.
Има адвокати, които биха се занимавали с нейния проблем, не я отчайвайте.
Има адвокати, които биха се занимавали с нейния проблем, не я отчайвайте.
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
- zvezda
- Потребител
Аз бих направил нещо, с което да докажа, че греши и че съм по-ларш. Един процес само ще обтегне нещата и едва ли ще ви успокои, а може и повече да ви изнерви.
Препоръчвам: три лъжички "...... му" и повече общуване с колектива.
Препоръчвам: три лъжички "...... му" и повече общуване с колектива.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Че защо да не я съди, това си е чиста обида, а може и клевета, въпрос на доказване?
Може да си предяви жената и граждански иск в наказателното производство, така ще си спести държавните такси, а и ще може да претендира по голяма сума, ако може да докаже имуществени вреди добре, неимуществените са по справедливост, колкото съда присъди, ама колкото толкова , защо трябва да оставя някои хора да се мислят за нещо по- , а и безнаказано, докога ще живеем в " АБОРИГЕНИЯ", най-малкото онази колежка ще си "намери майстора" и ще знае за в бъдеще как да се държи в обществото, а ако не може да "хваща гората". Естественно, че за подобно дело госпожата трябва да си наеме адвокат, все пак "всяка жаба да си знае гьола", иначе всички щяхме сами да си поправяме зъбите и да се лекуваме или да се подстригваме и т.н., не че не се пробваме, то ние Българите сме известни с това си качество, " че всеки върши това което не му е работа", но май и Държавата ни докара до там, но хайде, че май захващам вече друга доста тръпчива тема. Та госпожота да си наеме адвокат, тя не искаше консултация, колеги само питаше може ли да се направи нещо по нейния въпрос. Защо сте такива докачливи? Успех и горе главата
Може да си предяви жената и граждански иск в наказателното производство, така ще си спести държавните такси, а и ще може да претендира по голяма сума, ако може да докаже имуществени вреди добре, неимуществените са по справедливост, колкото съда присъди, ама колкото толкова , защо трябва да оставя някои хора да се мислят за нещо по- , а и безнаказано, докога ще живеем в " АБОРИГЕНИЯ", най-малкото онази колежка ще си "намери майстора" и ще знае за в бъдеще как да се държи в обществото, а ако не може да "хваща гората". Естественно, че за подобно дело госпожата трябва да си наеме адвокат, все пак "всяка жаба да си знае гьола", иначе всички щяхме сами да си поправяме зъбите и да се лекуваме или да се подстригваме и т.н., не че не се пробваме, то ние Българите сме известни с това си качество, " че всеки върши това което не му е работа", но май и Държавата ни докара до там, но хайде, че май захващам вече друга доста тръпчива тема. Та госпожота да си наеме адвокат, тя не искаше консултация, колеги само питаше може ли да се направи нещо по нейния въпрос. Защо сте такива докачливи? Успех и горе главата
- shekila
- Младши потребител
Колежке/колега стига с тези трагикомедии.
Как си представяте това да стане.
Х отива при адвокат и му казва:
-господин адвокат,една колежка по цял ден ме обижда и клевети в
службата,айде да я осъдим.Толкова бях разстроена,че се разболях
даже.По цял ден пия фервекс и оспамокс+парацетамол.Охарчих се.
Заведете делото.
-Много се извинявам,но аз съм адвокат,а не класен ръководител.
Искате ли да извикаме родителите на клеветницата да се оплачем.
Те може да и се скарат,а Вие,след това, ще почерпите с Telish,Merlo,1993
Как си представяте това да стане.
Х отива при адвокат и му казва:
-господин адвокат,една колежка по цял ден ме обижда и клевети в
службата,айде да я осъдим.Толкова бях разстроена,че се разболях
даже.По цял ден пия фервекс и оспамокс+парацетамол.Охарчих се.
Заведете делото.
-Много се извинявам,но аз съм адвокат,а не класен ръководител.
Искате ли да извикаме родителите на клеветницата да се оплачем.
Те може да и се скарат,а Вие,след това, ще почерпите с Telish,Merlo,1993
- Гост
ivi0707, препоръчвам Ви психоанализа при компетентен и можещ психолог-аналитик. В живота това, което не ни убива, ни прави по-силни. Тази ситуация във вашия живот Ви дава възможност да разберете себе си и да се справяте с живота по-добре.
Бъдете щастлива!
Бъдете щастлива!
- Sarra
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|