начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Военна книжка след навършени 27г. - как?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Военна книжка след навършени 27г. - как?

Мнениеот itso22 » 16 Яну 2007, 15:38

Здравейте, имам въпрос относно придобиването от моя страна на военна книжка, аз съм почти на 28 години, не служил в казарма, получил съм документ годен за военна служба, по време на последната комисия на която съм викан не бях в страната. Сега ми е нужен този документ ( военна книжка ), въпроса ми е какви искове могат да бъдат предявени към мен от военните власти и има ли проблем с издаването на гореспоменатия документ. Благодаря предварително на отговорилите.
itso22
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 16 Яну 2007, 16:51

Прочетете Закона за отбраната и въоръжените сили-има го в този сайт. Това ще ви отговори на въпроса относно администативно-наказателната отговорност при неявяване на наборна комисия. Относно издаването на военна книжка отидете във Военното окръжие да ви направят една, което обяче ще стане /по мое мнение/ след като си платите глобата.
georgi07
Потребител

Нема се пуашиш Ицо!

Мнениеот Johnny_B_Good » 17 Яну 2007, 22:26

Не знам как си го представя горният другар, ама в България глоби автоматично не се плащат, само защото си си поискал военната книжка. Много вероятно е книжката ти да лежи отдавна във военното окръжие, трябва само да отидеш да си я вземеш.
И въопще, армията става доброволна, и не виждам никаква общ. опасност в това, което си не/направил. Към юни-юли ще бъдат приети и съотв. поправки в цит. горе закон, така че ще отпадне и необходимостта от самата в.книжка (за работа).
Johnny_B_Good
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ