Имам 80% увреждане на долните крайници.Имам кола, вчийто талон пише "инвалидна".Карам я само аз-ходя с нея на работа. Работя в ЦУ на НАП на "Дондуков" 52 като главен експерт, т. е. успяла съм да се изуча и квалифицирам и да бъда полезна на себе си и на обществото. Освен това на 15. 11. 2006 г. подадох молба за нов стикер /стария вече е с изтекъл срок и ми го взеха/ и на вх. № пише, че ще бъде готов на 29.12.2006 г. само че се оказва, че ще е готов не по-рано от февруари 2007 г. Наблизо има 2 места обозначени за инвалид, но там може да се спира само за 4 часа. Тъй като местата за инвелиди са непрекъснато заети обикалям по един час, за да намеря къде да спра, тъй като ходя трудно. Веднъж спрях на едното място и паяк ми вдигна колата. Платих си, за да я взема, но КАТ не ми състави акт, защото нямаше право. Наредбата обаче на СО, е категорична-4 часа. А работния ден е 8 часа.Така, че нямам знак, но и да имам, нямам право да паркирав за повече от 4 часа. А в Закона за интеграция на хората с увреждания има текст, че държавата трябва да ми осигури "интегрирана и достъпна среда" Може ли някой от вас, юристите да ми каже как бих могла да изляза от този "Параграф 22". Всеки казва, че има много злоупотреби с правата на инвалидите от "псевдоинвалиди". На запад за токива злоупотреби има съд и присъди, т. е. контрол. Тук да сте чули за такова нещо ? Не-тук осъдени сме ние-истинските хора с увреждания. Не мога сама да се справя с този казус и то по простата причина, че ходя трудно и не съм юрист, иначе бих осъдила държавата, за нарушаване на няколко закона. Зная, че сигурно никой от вас няма да ми обърне внимание, но все пак-с това може да стане известен в Европа дори. Аз ще се оправя-имам връзки и ако трябва накрая ще си издействам и "буркан" на колата - като Стоичков, но не искам така-искам да стане законно и нормално-както е в Европа!
Ако обаче има интерес някой-нека ми пише тук-ще му дам координатите си и ще се борим заедно!
Весели празници на всички !
- Дата и час: 05 Фев 2025, 08:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Параграф 22
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Проблемът не е само юридически. Градовете вече нямат капацитет да поемат автопарка. в САЩ, където традиционно почти всяко лице, навършило 16год. ползва личен автомобил проблемът е решен доста по-радикално. На практика всяко предприятие или организация притежава паркинг за служебни автомобили, а често и такъв за посетители. Още при кандидатстване за работа като една от основните привилегии на служителите се изтъква осигуряването на лично място за паркиране от самия работодател. Предоставянето или непредоставянето на такова често е решаващо в по-голяма степен от дори съществена разлика във възнаграждението. В София положението е на ниво "максимален шок". Аз живея в 100-хиляден град и работя на 2 места и почти всеки ден влизам в пререкание по този въпрос.
- drrahnev
- Младши потребител
Може да отправите запитване до дирекция "Транспорт" към СО (Съвсем близко е до НАП-"Будапеща" 17). Зная за този проблем с паркирането. Малките улички наоколо са непроходими от неправилно паркирани МПС ("Врабча", "Дунав", "11 август" и т. н.). Не зная защо (може би поради технически причини) дворът на Националната опера и балет е празен. Е, има малко отпадъци, но би могло да бъде място за паркинг на служебни автомобили, тъй като наоколо има няколко държавни учреждения. Друг вариант е, след като си вземете синьото талонче по чл. 18 от ППЗДв.П да паркирате на специално място, маркирано за инвалид, за 4 часа, след което да паркирате отново там. Иначе законът е категоричен, че е необходимо да се остави разстояние от 2м от сградата за безпрепятствено преминаване на пешеходци. На бул. "Дондуков" тротоарът е широк достатъчно, за да може да се паркира по този начин. Но някъде има поставени "колчета", които възпрепятстват този вид паркирне. Все пак имайте предвид, че по малките улички "паякът" почти не минава.
- marter
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|