начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

две изпълнителни дела

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

две изпълнителни дела

Мнениеот klod » 19 Окт 2006, 13:40

Имам 2 изпълнителни дела по които съм длъжник :(.При едното дело съм длъжник на банка,а при другото на физическо лице.Казусът е следният: При физическото лице имам да плащам главница,лихви(доста високи,които оспорвам в съда с иск по чл.254ГПК),разноски.Искам да платя само главницата на кредитора си-физ. лице.Това възможно ли е като посоча номера на изп. дело и посоча,че плащам главницата по делото да внеса парите по сметка на съдия-изпълнител?Може ли банката на която съм длъжник да иска % от тази сума или другият ми кредитор да има претенции,че трябва първо да платя разноски и лихви?Благодаря.
klod
Младши потребител

Мнениеот klod » 19 Окт 2006, 17:22

А ако банката-взискател е присъединен взискател по делото по което искам да платя главницата или се присъедини когато парите са вече по сметка на съд.-изп. може ли да има претенции за % от тях.Нали когато внасям парите ще посоча,че са по изп. дело на другия кредитор-главница.
klod
Младши потребител

Мнениеот klod » 19 Окт 2006, 17:30

klod написа:А ако банката-взискател е присъединен взискател по делото по което искам да платя главницата или се присъедини когато парите са вече по сметка на съд.-изп. може ли да има претенции за % от тях.Нали когато внасям парите ще посоча,че са по изп. дело на другия кредитор-главница.
Да допълня,че кредиторът физическо лице е ипотекарен кредитор.
klod
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ